logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 14 Ožujak 2017 13:14

Pravovremenom vatrogasnom intervencijom iz vatrenog obruča u Barbatu spašen mještanin starije dobi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Pravovremenom vatrogasnom intervencijom iz vatrenog obruča u Barbatu spašen mještanin starije dobi Foto (izvor): DVD Rab

Dana 13. ožujka 2017. u 14:25h, zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Barbatu, kod „vile Jagode“. Po primljenoj dojavi na teren su upućena 4 vozila i 20 vatrogasaca (2 šumska, 1 navalno i 1 za prijevoz ljudstva sa naprtnjačama).

Dobrom procjenom i brzom intervencijom rapskih vatrogasaca izbjegnut tragičan ishod

Dolaskom na mjesto požara vatrogasci DVD-a Rab zatiču civila starije životne dobi unutar vatrenog obruča koji se propinjao i do nekoliko metara u zrak. Procijenivši kako će požar upravo na tom mjestu dostići svoju najveću žestinu, sva akcija je bila usmjerena na njegovo spašavanje. Vatrogasac je uspio probiti vatreni obruč i pomoći starcu da se udalji od nadolazeće fronte dok grupa za gašenje nije pristigla i presjekla frontu učinivši put za sigurnu evakuaciju iz ugrožene zone. Procjena je bila dobra, jer promjenom smjera vjetra, na mjestu s kojeg je maloprije evakuiran civil, požar je postigao izuzetno veliku brzinu uz stvaranje velike količine dima. Time se požar dosta razvukao i ozbiljno ugrozio nekoliko kuća, maslinik te gustu borovu šumu. Ipak, sve ekipe na terenu su učinile maksimum da se požar što prije stavi pod kontrolu. Pod kontrolu je i stavljen u zadnji tren i na periferiji do koje je mlaz još mogao služiti u gašenju. Vrijeme lokalizacije je 15:10, a vrijeme ugašenog požara je 15:35. U požaru je opožareno cca 0,5 ha visoke trave, stabla i trstike.

Po stavljanju požara pod kontrolu, u 15:25 zaprimljena je nova dojava o požaru u Mundanijama te su tamo odvojena i upućena 2 vozila sa 6-članom posadom. Dolaskom u Mundanije utvrđeno kako intervencija vatrogasaca neće biti potrebna.

Izvor: VATROGASNI OPERATIVNI CENTAR RAB

Pročitano 7103 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1