logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 15 Ožujak 2017 19:43

Mlada rapska pijanistica Nina Španjol izvrsna i na 55. hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Splitu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Mlada rapska pijanistica Nina Španjol izvrsna i na 55. hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Splitu Izvor: OGŠ I. M. Ronjgov - PO Rab

Na 55. hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, održanom 10. ožujka 2017. u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, naša jedina natjecateljica u kategoriji klavira, učenica 6. razreda Nina Španjol, pod mentorstvom prof. Sandre Klen, osvojila je visoko 2. mjesto sa 85,40 bodova.

Time je Nina i ovaj svoj najnoviji uspjeh pridodala niski izvrsnih rezultata što su ih mladi rapski glazbenici Glazbene škole I. M. Ronjgov, ostvarili na ovom renomiranom natjecanju kojeg organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Inače, 55. hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, osim u Splitu, odvijalo se i u Jastrebarskom, Zadru, Novskoj, Velikoj Gorici i Zagrebu, uz nastup oko 1800 učenika i studenata glazbe i plesa.

Naša Nina Španjol na svojem je splitskom nastupu izvela Francusku suitu u c-molu, BWV 813 – Allemande, J. S. Bacha, Sonatu u F-duru, Hob XVI/23, I. st., Josepha Haydna, Etidu op.32 br.10 u cis-molu Adolfa Jensena, zatim didaktičku programnu minijaturu Dore Pejačević "Potočnica" op. 19 iz ciklusa „Život cvijeća“ te na kraju III. st. "Malaguena" iz suite Espana op.165 – španjolskog kompozitora Isaaca Albéniza.

Svi ovi sjajni rezultati, kao i ova nagrada, samo su potvrda kvalitete rada, ali i veliki poticaj za daljnji rad i napredak. Čestitke učenici Nini Španjol i njezinoj profesorici Sandri Klen, samo tako naprijed!

Pročitano 4527 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1