logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Srijeda, 05 Travanj 2017 17:55

Uz prave prijatelje ni stopostotni invaliditet nije prepreka za ostvarenje snova - Rolly, Paolo i Maurizio na kvarnerskom điru!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Uz prave prijatelje ni stopostotni invaliditet nije prepreka za ostvarenje snova - Rolly, Paolo i Maurizio na kvarnerskom điru! Foto: Ivica Hodak

Tiho, bez puno pompe, Roland Bugnar, 27-godišnji mladić iz Veprinca sa stopostotnim invaliditetom, uz pomoć svojih divnih talijanskih prijatelja iz volonterske organizacije "Per un mondo migliore", Paola Corna i Maurizia Galla, te uz organizacijsku potporu riječkog Društva za športsku rekreaciju osoba s tjelesnim invaliditetom, krenuo je jučer iz Rijeke na "Đir po kvarnerskim otocima". Ova lijepa biciklistička priča trajat će sve do 9. travnja, a Roland, Paolo i Maurizio kroz to će vrijeme propedalirati po Krku, Rabu, Pagu, sve do Zadra, pa preko Lošinja, Cresa i dijela istarske obale natrag do Rijeke.

Danas su, prešavši trajektom od Valbiske do Lopara, odbiciklirali svoju rutu do rapske luke gdje su ih oko 10:30h, neočekivanim dočekom i prigodnim poklonom, ugodno iznenadili direktorica TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić. Vidjevši o kakvim je dragim gostima riječ, Rolanda i njegove prijatelje pićem je počastio rapski ugostitelj Goran Ćuk vlasnik obližnjeg Caffe bara "Moderato".

Momci su nakon kratkog odmora, točno u podne, brodicom Rapske plovidbe krenuli prema Lunu, gdje je uslijedila nova etapa po otoku Pagu. Treba reći i to da u širem logističkom timu "Đira po kvarnerskim otocima" sudjeluju i supruge Paola i Maurizija koje su se u kombiju magistralom odvezle prema Pagu.

Inače Roland, za prijatelje Rolly, Rabljanima je već poznat sa sudjelovanja na 7. Rapskom triatonu koji se održao na Suhoj punti u lipnju 2015. godine. I tada je bio praćen istim volonterskim timom s kojim je uspješno prošao sve tri etape triatlona uz veliku podršku svih natjecatelja i posjetitelja koji su se našli uz stazu i na cilju.

Ove godine Roland se sa svojim timom prijavio i na poznati dužinski triatlon IRONMAN koji će se u rujnu održati duž obale talijanske regije Emilia-Romagna sa startom iz poznatog turističkog mjesta Cervia. Posebno je interesantno to da će i njegovi pratitelji na IRONMAN-u biti osobe s invaliditetom, a mi smo iskoristili priliku da Rolanda i njegove prijatelje još jednom pozovemo na rapski plivački maraton za osobe s invaliditetom i sve ljude dobre volje "Srcem protiv barijera" koji će se na barbatskoj Vodenči održati krajem kolovoza ove godine.

Na rastanku poželjeli smo ovim izuzetnim ljudima lijepo vrijeme i uspješno dovršenje njihovog kvarnerskog đira, radosni što smo eto imali priliku još jednom svjedočiti snazi sportskog srca i iskrenoj volji da se drugome pomogne u ostvarenju njegovih snova. Hvala vam Roland, Paolo i Maurizio, vidimo se uskoro!

Pročitano 3708 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23648
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28999

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!