Home Vijesti Bernardić posjetio Rab i dao podršku SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Raba Nenadu Debeliću

Bernardić posjetio Rab i dao podršku SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Raba Nenadu Debeliću

0
Bernardić posjetio Rab i dao podršku SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Raba Nenadu Debeliću

Foto: Foto: Ivica Hodak

U susretu s novinarima Bernardić je naglasio da je na Rab stigao da bi članstvu predstavio SDP-ovog kandidata i pružio mu potporu u izboru za budućeg gradonačelnika Raba. Rijeć je o mladom inžinjeru strojarstva Nenadu Debeliću.

Bernardić nadalje naglasio da Rab, ako možda to u ovom trenutku i nije, što prije mora postati i ostati našom turističkom top destinacijom. Po Bernardiću potpunu vlast u gradu Rabu treba preuzeti SDP, jer, kazao je, gdje god je na vlasti SDP ljudi bolje žive, pa bi se to isto nakon skorašnjih izbora trebalo dogoditi i na Rabu.

Rab danas oglas

Novinari su iskoristili priliku pa su Bernardiću postavili i određena pitanja, koja i nisu u izravnoj vezi s Rabom. Prvi čovjek SDP-a i ovom je prilikom, odgovarajući na ta pitanja, naglasio da se donošenjem Lex Agrokora ne mogu riješiti problemi običnih „malih“ ljudi, poljoprivrednika i malih dobavljača. Na pitanje što misli o optužbama izrečenima od strane gospođe Vidaković, Bernardić je, između ostalog, odgovorio protupitanjem: Za sve to su gospođa Vidaković i njezini sljedbenici znali prije dva mjeseca, pa se postavlja pitanje zašto su do sada o tome šutjeli.

Budući da će se u ponedjeljak (10. 4.) imenovati vladin povjerenik u slučaju oko Agrokora, novinari su upitali Bernardića što misli, koji bi trebali biti prvi potezi vladina povjerenika?

Mislim da bi mu prvi zadatak trebao biti, pobrinuti se da što hitnije budu isplaćeni mali poljoprivrednici, odnosno mali dobavljači, odgovorio je Bernardić.

Druženje rapskog članstva SDP-a s Bernardićem nastavljeno je u Kongresnoj dvorani Grand hotela „Imperial“.

Nakon što je prisutne i, posebno Davora Bernardića, pozdravio prvi čovjek rapskog SDP-a Ivan Matahlija, okupljenima se u svojstvu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Raba na skorašnjim lokalnim izborima, obratio Nenad Debelić.

Pozdravivši posebno Bernardića, Debelić je između ostalog naglasio da će Rabljani uskoro imati priliku na lokalnim izborima odlučiti da li žele i dalje živjeti u Rabu koji stoji na mjestu, odnosno stagnira, ili će se odlučiti za napredak i razvoj, što im, prema njegovim riječima, SDP svojim programom nudi.

U svojem obraćanju prisutnima Bernardić je naglasio da SDP-ov kandidat za budućeg gradonačelnika Raba Nenad Debelić ima nekoliko atributa koji garantiraju uspjeh. Prednost mu je njegova mladost i stručnost. – Mogao je on, kao i mnogi drugi, kao inženjer strojarstva završiti izvan granica Hrvatske. Ostao je, međutim, na svome Rabu. On je garancija da će biti ispravljene određene pogreške aktualne vlasti na Rabu u posljednje dvije godine. Pri tome je spomenuo HDZ-ovo odustajanje od projekta zračne luke na Rabu, Radne zone Mišnjak, i ne riješavanje problema zbrinjavanja otpada, odnosno, zakjučio je Bernardić: HDZ zna kako nešto razrušiti, ali ne zna kako nešto sagraditi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime