Home Vijesti Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Raba u ovom sastavu

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Raba u ovom sastavu

0
Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Raba u ovom sastavu

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Zadnja sjednica GV Raba{/gallery}

Najviše ju je vremenski skratila predtočka dnevnog reda AKTUALNI SAT, koji, inače, uz prisustvo oporbenih vijećnika u prosjeku potraje oko 2 sata. Ovoga puta sjednica je u kompletnosti „odrađena“ za 90-ak minuta.

Rab danas oglas

Obzirom da se radi o posljednjoj sjednici u ovom vijećničkom sastavu, po završetku AKTUALNOG SATA predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran rekao je nekoliko podataka koji se odnose na dvogodišnji rad Gradskog vijeća. Kao prvo ocijenio ga je uspješnim. Održano je ukupno 18 sjednica na kojima se raspravljalo o ukupno 207 točaka dnevnog reda. Bilo je dosta sjednica na kojima se prihvaćao dnevni red s dvadeset i više točaka, pa se dio sjednica morao odrađivati u dva zasebna dijela. Rekordna je bila 15. sjednica Gradskog vijeća na kojoj su bile prihvaćene čak 33 točke dnevnog reda, rekao je predsjednik Gradskog vijeća u dijelu sjednice između „odrađenog“ aktualnog sata, a prije nastavka rada po predloženom i usvojenom dnevnom redu.

Rapski dobrovoljni davatelji krvi pri GDCK Rab najbolji u Županiji i 13. na državnom nivou

U tom dijelu sjednice saslušana su i jednoglasno prihvaćena Izvješća o ostvarenom programu rada Gradskog društva Crvenog križa Rab kao i njezino financijsko Izvješće, koje podnio ravnatelj GDCK Marijan Ribarić.

Između dosta toga rečenog, valja izdvojiti podatak, s kojim je prisutne upoznao ravnatelj Marijan Ribarić, a koji kazuje da su rapski dobrovoljni darivatelji krvi po prikupljenim količinima krvi, u odnosu na broj stanovnika na otoku, najbolji u Županiji, dok su na razini Države zauzeli izvrsno 13. mjesto.

Dugoročni kredit kod HABOR-a za konačno dovršenje Radne zone Mišnjak

Na ovoj se sjednici opširnije raspravljalo o problemu dovršetka radova na projektu Radne zone „Mišnjak“. Riječ je o projektu s kojim se startalo sada već davne 2002., a u kojeg je do sada utrošeno oko 14 milijuna kuna. Taj projekt na kojem su u nekoliko je navrata zaustavljani radovi, kako je naglasio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, treba napokon završiti jer: Krajnje je vrijeme, kazao je Grgurić, da s određenih dijelova ovog turističkog otoka u nove uvijete radne zone „preselimo“, osobito one poduzetnike koji se bave nabavom i prodajom građevinskog materijala.

Da bi Radna zona Mišnjak bila završena za nekih 6 do 8 mjeseci, potrebno je po procjeni stručnjaka osigurati daljnjih oko 13 milijuna kuna, koje će Grad Rab osigurati uzimanjem povoljnog dugoročnog kredita kod HABOR-a. Tako je nakon podulje rasprave odlučeno glasovanjem na kojem je, uz izostanak oporbenih vijećničkih ruku, samo jedan vijećnik bio suzdržan – nezavisni Zdenko Matijević.

Reakcija vijećnika koalicije SDP-HNS-PGS-NS reformisti-HSU na način rada većine u GV Grada Raba

Vijećnici koalicije stranaka u Gradskom Vijeću Grada Raba SDP, HNS, PGS, HNS – reformisti, HSU nezadovoljni vođenjem i radom Gradskog vijeća ne žele više prisustvovati sjednicama Vijeća, jer, kako stoji u njihovom obrazloženju kojeg su nam na redakcijski upit dostavili, “u zadnje dvije godine, nakon izvanrednih izbora od kada je i Gradonačelnik iz koalicije stranaka HDZ, RPS, HSP i HSS, veći dio Odluka koje je usvojilo Gradsko vijeće Izvršna vlast u Gradu Rabu Gradonačelnik i Gradska Uprava nisu realizirali, a da nisu na Vijeću objasnili zašto to nisu učinili, niti su donesene druge Odluke. Zašto onda – pitaju se iz oporbene koalicije – usvajati odluke ako ih Izvršna vlast ne provodi”, te nastavljaju – „Projekti od strateškog, životnog značaja za Rabljane se ne provode, sve je stalo, radi se malo i sitno, nema povlačenja novaca iz fondova EU i proračuna višeg nivoa koji jedini mogu osigurati veći kvalitetniji razvoj“

Smatraju, nadalje, da je naglasak u radu Vijeća stavljen je na “Aktualni sat” koji se pretvorio u pozornicu političkog prepucavanja bez svrhe i rezultata, a oni ne žele biti samo ukras demokracije, niti žele više učestvovati u radu Gradskog vijeća na ovakav način, stoji na kraju njihovog reagiranja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime