Home Vijesti Na predizbornom skupu u Rabu predstavljeni HDZ-ovi kandidati za budućeg gradonačelnika i njegovog zamjenika

Na predizbornom skupu u Rabu predstavljeni HDZ-ovi kandidati za budućeg gradonačelnika i njegovog zamjenika

0
Na predizbornom skupu u Rabu predstavljeni HDZ-ovi kandidati za budućeg gradonačelnika i njegovog zamjenika

Foto: Foto: Ivica Hodak

Volim ovaj otok i njegove ljude, i zato želim da moja djeca danas-sutra budu ponosna kada čuju kako je ovaj Grad nekada u ulozi gradonačelnika vodio njihov otac i učinio ga boljim mjestom za življenje. Da bi se tako nešto učinilo s ovim gradom i ovim otokom u cjelini, potrebno nam je, i to u puno većoj mjeri nego što je to bio slučaj do sada, rapsko zajedništvo – zaključio je, pozdravljen pljeskom okupljenih Nikola Grgurić

Sinoć su u prepunoj prostoriji Velike vijećnice Grada Raba, osim domaćih snaga, članova HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, njihovu kandidaturu došli podržati kao posebni gosti skupa; ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković, koji je ujedno i predsjednik HDZ-a Primorsko goranske županije, saborska zastupnica i kandidatkinja za funkciju županice PGŽ Majda Burić, saborski zastupnik iz redova HDZ-a i novi kandidat za funkciju načelnika Općine Lopar Josip Borić, zatim Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra prometa, pomorstva i infrastrukture, te Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica za more u ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture.

Rab danas oglas

Skupu se prvi obratio aktualni, ujedno i ponovni kandidat na lokalnim izborima koji će se održati 21. svibnja, za mjesto zamjenika gradonačelnika – Denis Deželjin. Ukratko se osvrnuo na djelovanje aktualne vlasti u posljednje dvije godine čiji je rad na Rabu ocijenio uspješnim.

– Pokazali smo da u obnašanju vlasti nema nezamjenjivih i da nismo pogriješili što smo nakon preuzimanja vlasti uposlili i određen broj mladih, i dodao: 21. svibnja zatvorit ćemo jednu tanju knjigu, jer smo nakon prijevremenih izbora „odradili“ samo pola mandata, da bi već 22. svibnja otvorili prvu stranicu jedne deblje knjige predviđene za slijedeće četiri godine, zaključio je Deželjin.

Saborska zastupnica i kandidatkinja HDZ-a za izbor županice PGŽ-a Majda Burić, između ostalog je naglasila da Primorsko goranska županija pa tako i Rab trebaju konačno dobiti župana koji ih neće, kao dosadašnji, posjećivati tek u rijetkim prilikama – da bi se sreo s gradonačelnikom ili prisustvovao nekakvoj svečanosti. Županija treba župana koji će se ozbiljno uhvatiti u koštac sa strogo detektiranim problemima i činjenicama kao što je, rekla je Majda Burić, istina da PGŽ ima sve starije stanovništvo, da je standard života u Županiji u stalnom padu, da je PGŽ na drugom mjestu između svih hrvatskih županija po broju onih stanovnika, posebno mladih, koji je napuštaju – iseljavaju se. Govorila je i o politici tzv. uhljebljivanja aktualne vlasti u Županiji, spomenuvši pritom slučaj Valerija Jurešića koji je kao Komadinin čovjek nepravilno zaposlen u županiju Primorsko-goransku i to dvaput.

Sadašnji, ali i kandidat za funkciju gradonačelnika na skorašnjim lokalnim izborima Nikola Grgurić, naglasio je, obraćajući se prisutnima, da su mu ove dvije godine prošle zaista vrlo brzo. Podsjetio je kako ni u predizborno vrijeme prije dvije godine nisu obećavali Rabljanima blagostanje preko noći, ali smo obećali, rekao je Grgurić, da ćemo raditi i svojim radom postići više ne trošeći za te učinke i više financijskih sredstava. Bez obzira što smo od bivše vlasti naslijedili značajna dugovanja i nepodmirene obveze, uspjeli smo u te protekle dvije godine stabilizirati Proračun Grada Raba. U nastavku rada za dobrobit Raba morat ćemo stvoriti uvjete za njegov brži razvoj kako bismo dostigli određena mjesta u okruženju od kojih su nas neka ne samo dostigla, nego i prestigla.

Volim ovaj otok i njegove ljude, nastavio je Grgurić, i zato želim da moja djeca danas-sutra budu ponosna kada čuju kako je ovaj Grad nekada u ulozi gradonačelnika vodio njihov otac i učinio ga boljim mjestom za življenje. Da bi se tako nešto učinilo s ovim gradom i ovim otokom u cjelini, potrebno nam je, i to u puno većoj mjeri nego što je to bio slučaj do sada, rapsko zajedništvo – zaključio je, pozdravljen pljeskom okupljenih Nikola Grgurić.

Ministar Butković prije rapskog skupa podrške Grguriću i njegovom timu, podržao i načelničku kandidaturu Borića u Loparu

 – Prije Raba danas smo posjetili Općinu Lopar i tamo smo dali, vezano uz predstojeće izbore, podršku novom kandidatu za načelnika Lopara Josipu Boriću i njegovom timu, spomenuo je na početku svojeg obraćanja prisutnima u Velikoj vijećnici Grada Raba ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković. To isto činimo i sada u Gradu Rabu gdje dajemo punu podršku kandidatima za mjesto gradonačelnika i njegovog zamjenika Nikoli Grguriću, odnosno Denisu Deželjinu.

Butković se u svojem govoru prisjetio pobjede tima na čelu s Nikolom Grgurićem prije dvije godine, koja je izvojevana u tada politički vrlo nestabilnom Rabu, a koju mnogi nisu očekivali. Došao sam danas ovdje kod vas, kazao je Butković, najprije kao čovjek i vaš prijatelj, a tek potom kao ministar i predsjednik županijske organizacije HDZ-a – nakon čega je u ulozi ministra i člana Vlade Republike Hrvatske spomenuo neke informacije koje bi mogle obradovati Rabljane:

Krenut će se sasvim sigurno u uređenje Stinice, a možete računati na podršku Vlade kada su u pitanju neki vaši projekti, poput Radne zone „Mišnjak“. Za mjesec dana vjerujem da ćemo si čestitati kao pobjednici izbora na Rabu, s tim da ja očekujem da bi i Rijeka mogla po prvi puta dobiti županicu iz naših redova. Vjerujem u pobjedu za tu funkciju naše kandidatkinje Majde Burić, zaključio je uz burno odobravanje prisutnih Ministar Oleg Butković.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime