logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Nedjelja, 31 Svibanj 2015 10:57

Najbolji janjeći kotlić i 14. izložba rapske ovce

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Foto: H. Hodak Foto: H. Hodak

Uz pomoć Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, Turističke zajednice Grada Raba i „Imperiala“ d.d., a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, Primorsko-goranske županije i Grada Raba, na ustaljenom je mjestu unutar Autokampa „III. Padova“ u Banjolu, u organizaciji rapske Udruge ovčara „Škraparica“ u subotu 30. svibnja 2015. održana tradicionalna, već 14. po redu izložba „Rapske ovce“. To je ujedno bio i zaključni dan, ove godine organiziranog Festivala rapske janjetine, koji je započeo 16. svibnja.

Ove su se godine, vezano uz ovu izložbu, u sve to intenzivnije uključili Hotelskog poduzeće „Imperial“ d.d. i, posebno, Turistička zajednica Grada Raba, pa se tako subotnje poslijepodne i večer, vezano uz ovu izložbu, pretvorilo u poseban događaj i za oko 500, uglavnom stranih gostiju Kampa. Večernji su sati, zahvaljujući realizaciji dobro osmišljenog programa, poprimili oblik poznatih rapskih fešti. Tome su, bez sumnje doprinijeli i članovi glazbenog sastava „Venus“ kao i natjecanje sedam dvočlanih ekipa u spremanju janjetine u kotliću i, kasnije proglašenje pobjednika na izložbi ovaca i u pripremanju janjetine u kotliću.

Povjerenstvo za ocjenu ovaca, kojeg su činili prof. dr.sc. Boro Mioč, dipl. ing. Danijel Mulc, dr. vet. med. Ivana Majdenić, inače predstojnica Područnog ureda Hrvatske poljoprivredne agencije u PGŽ-i i dipl. ing. Nataša Lješić, viša stručna savjetnica u Odjelu za razvoj ovčarstva, kozarstva i uzgoj malih životinja u HPA najboljom selekcijom ovaca proglasilo je selekciju uzgajivača Žarka Kaštelana iz Banjola, drugo mjesto pripalo je selekciji, također uzgajivaču iz Banjola – Dragana Vrtodušića, dok je selekciji Marijane Plješa iz Supetarske Drage pripalo treće mjesto.

U konkurenciji ovnova prvo je mjesto pripalo uzgajivaču Damiru Nadalić-Šotiću iz Mundanija. I priznanje za drugo mjesto otišlo u Mundanije – uzgajivačici Nadi Perkić. Treće mjesto osvojio je ovan Biserke Hasanagić iz Palita.
Ona najprestižnija titula za ovna šampiona uručena je uzgajivaču Žarku Kaštelanu.

S posebnim zanimanjem se iščekivala odluka jednog drugog žirija. A taj žiri, kojemu je predsjedavao jedan od najpoznatijih ugostitelja s područja naše Županije, Josip Tariba, trebao je donijeti ocjenu koja je od ukupno sedam dvočlanih ekipa pripremila najbolju janjetinu u kotliću. Osim što su i službeno proglašeni najljepšom ekipom, mladi je par Diane Sremić i Toni Nadalić – Šotić zastupajući boje Mundanija, po ocjeni žirija pripremio i najbolju janjetinju u kotliću.

Nakon što se s nekoliko riječi obratio prisutnima, pobjednicima je čestitao i uručio pobjedničke poklone gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Pročitano 1904 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1