logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 18 Travanj 2017 13:50

Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano! - 9. rođendan i Skupština Udruge "Kocka"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano! - 9. rođendan i Skupština Udruge "Kocka" Izvor: Udruga Kocka

Udruga za djecu i mlade „Kocka“ 4. travnja 2017. proslavila je 9. rođendan i ušla u desetu godišnjicu svojeg vrijednog postojanja. Osim zabavnog rođendanskog slavlja u prostorijama Udruge, 10. travnja održana je i redovna izborna Skupština.

U 2016. održano je 7 cjelogodišnjih radionica koje su brojale ukupno 15 grupa polaznika. Radionice su se odvijale u popodnevnim i večernjim terminima gotovo svakoga dana (osim subote) i sve su, od osnutka Kocke, besplatne. Cjelogodišnji volonteri u Kocki (12 divnih ljudi) brinuli su se ne samo oko održavanja radionica i prostorija Kocke, već i oko brojnih suradnji i gostovanja.

Vodstvo Udruge i nakon glasanja ostalo je nepromijenjeno, onako kako je od osnutka Kocke, dakle u sastavu: Kristina Ribarić - predsjednica, Katarina Ribarić - potpredsjednica, Martina Španjol - tajnica. Upravni odbor Kocke, uz navedene, čine još i Ana Žigo i Romana Crnić, nezamjenjive Kockine volonterke s najdužim stažom u Kocki uz ranije spomenute osnivačice. Skupštini Udruge "Kocka" i njezinom rođendanskom slavlju prisustvovao je i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Podneseni financijski izvještaj i izvještaj o radu za 2016. godinu, te planovi rada za 2017. 

2016. godina bila je izuzetno aktivna. Održano je 7 cjelogodišnjih radionica koje su brojale ukupno 15 grupa polaznika. Radionice su se odvijale u popodnevnim i večernjim terminima gotovo svakoga dana (osim subote) i sve su, od osnutka Kocke, besplatne. Cjelogodišnji volonteri u Kocki (12 divnih ljudi) brinuli su se ne samo oko održavanja radionica i prostorija Kocke, već i oko brojnih suradnji i gostovanja.

Od radionica, nastavljene su radionice koje se odvijajo od samog početka djelovanja Kocke – Njemački jezik i Art majstorije. U 2016. godini nastavljene su radionice slobodnog penjanja, yoge, esperanta i kreativne radionice, započela je nova radionica šaha i nastavljen je projekt Bookcrossinga.

Kocka je u 2016. već tradicionalno organizirala Dječju maškaranu redutu, sudjelovala u plivačkom maratonu za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera", ugostila Udrugu Pričalica iz Virovitice u okviru projekta Fedor – Festival dramskog odgoja, u suradnji s Udrugom Oblačić održala predavanje "Kako rastu srce i pamet", te u projektu Strukturirani otoci ugostila Udrugu Delta i Pub kviz. Prema poticajnim mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u trajanju od 6 mjeseci u Kocki je bila zaposlena jedna osoba.

Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano!

Od planova za 2017. godinu najavljen je nastavak trenutnih radionica, proširenje ponude u Kocki u vidu radionica, suradnji i obilježavanja, te je upućen poziv, svima zainteresiranima, da se pridruže, volontiraju i zabave se jer vrijeme u Kocki nikad nije prokockano!

Mi ovom tekstu samo želimo dodati svoju redakcijsku čestitku svim "Kockicama", kako na 9. rođendanu, tako i na nemjerljivom dobru kojeg su kroz 9 godina djelovanja volonterski darovali svome otoku, djeci i mladima, ali i mnogima drugima kojima je pomoć bila potrebna.

Pročitano 1672 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia