logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 02 Lipanj 2015 14:47

Sadnjom čempresa obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Jučer je u parku Boškopini izuzetno uspješna generacija učenika 8.b razreda OŠ Ivana Rabljanina skupa sa svojom razrednicom Jasnom Vidas Vidović održala malu akciju sadnje vlastitog zlatnog čempresa, čime su ujedno na doista lijep način i simbolično obilježili završetak svojeg osnovnoškolskog obrazovanja i Svjetski dan zaštite okoliša. Valja napomenuti da su čempres kupili vlastitim novcem.

Plemeniti cilj ove akcije, rekla nam je prof. Vidas Vidović, jest, između ostaloga, i osnaživanje svijesti mladih o brizi za svoj otok i za njegove prirodne resurse. Nema ničeg ljepšeg od spoznaje da si i sam učinio nešto da tvoj otok bude ljepši i zeleniji, a o čempresu će osim djelatnika komunalnog društva Dundovo, kojeg je predstavljala mlada Anamarija Grgurić, ubuduće skrbiti i svaki pojedini učenik ovog razreda, kada god to bude mogao.
Uz učenike i razrednicu u parku su bile i ravnateljica škole Anamari Šarin i pedagoginja Franciska Plješa, a akciji su se odazvali gradonačelnik Nikola Grgurić i predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran, koji je osim savjeta prilikom kupnje čempresa, kao agronomski ekspert pomogao učenicima pri sadnji, održavši pritom malo predavanje na otvorenom o daljnjoj skrbi oko čempresa.

I gradonačelnik, kojem također ne manjka agronomskog iskustva, također je pomogao učenicima prilikom sadnje, čestitavši njima i njihovoj razrednici na izvrsnoj ideji koju bi trebale nastaviti i buduće generacije završenih osnovnoškolaca.

Pročitano 1825 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1