Home Vijesti Članovi UVDR Rab povodom 22. obljetnice VRO “Bljesak” boravili u Požegi

Članovi UVDR Rab povodom 22. obljetnice VRO “Bljesak” boravili u Požegi

0
Članovi UVDR Rab povodom 22. obljetnice VRO “Bljesak” boravili u Požegi

Foto: Izvor: UVDR Rab

{gallery}UVDR Pozega{/gallery}

Bilo je to sjećanje na 1. svibnja 1995., kada je započela vojno-redarstvena akcija Bljesak u kojoj je u samo 32 sata oslobođen veliki dio do tada okupirane domovine, upravo područja naših susjednih slavonskih općina, područja zapadne Slavonije. Svi zajedno prisjetili su se da su u ovoj akciji oslobođenja hrvatskog teritorija poginula 42 branitelja, a njih 162 su ranjena. Poginulih i ranjenih branitelja bilo je i s područja Požeško-slavonske županije. Oslobođen je prostor zapadne Slavonije, ali i dio županije na pakračko-lipičkom dijelu, te uspostavljeni cestovni i željeznički promet koji je četiri godine bio u prekidu.

Rab danas oglas

Rapski veterani Domovinskog rata ljubazno su primljeni i kod direktorice TZG Požege gospođe Silvije Podoljak. I tamo su, kao što čine na svim svojim putovanjima diljem Hrvatske, rekao nam je predsjednik UVDR Rab Duško Matušan – Čobi, s direktoricom izmijenili prigodne poklone, nastojeći u prijateljskom okružju promovirati ljepote svojeg Raba.

Zajedno s prijateljima iz UHDDR- Požega rapski su veterani Domovinskog rata poslijepodne sudjelovali i na tradicionalnom 9. natjecanju „Požeški kotlić“ u Parku kraj Orljave. Organizator natjecanja Turistička zajednica grada Požega i grad Požega kao pokrovitelj, osigurali su svakom natjecatelju meso svinjetinu i junetinu, drva i natjecateljsko mjesto za spravljanje slavonskog čobanca. Natjecanje je uz riječi dobrodošlice otvori požeški gradonačelnik Vedran Neferović. U konkurenciji 42 već prokušanih majstora kotlića, šampiona i osvajača nagrada u gastro natjecanjima, majstora iz cijele Slavonije rapski je tim u sastavu Marinko Ribarić – Mrga, Marko Matić – Gici i Duško Matušan – Čobi osvojio izvrsno 4. mjesto. 

Večer je nastavljena ugodnim zajedničkim druženjem s požeškim dragovoljcima, uz večeru, pjesma i čašicu vina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime