logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 03 Svibanj 2017 12:53

Posjet Rabljana prijateljima u Königsbrunn povodom njihovog dvostrukog jubileja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Posjet Rabljana prijateljima u Königsbrunn povodom njihovog dvostrukog jubileja Izvor: TZG Raba

Na poziv gradonačelnika Franza Feigla, delegacija Grada Raba na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Denisom Deželjinom posjetila je prošlog vikenda prijateljski Grad Königsbrunn. Pored delegacije Grada Raba koju su uz zamjenika gradonačelnika činili predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran i jedan od začetnika prijateljstva te član rapskog Foruma Joško Vidas, posjetu su se pridružili Udruga Rapskih samostreličara i ženska klapa Sozal.

Prema želji gradonačelnika Feigla da na proslavi njihovog dvostrukog jubileja, 50. godišnjice Grada Königsbrunna i 175. godišnjice postojanja Općine sudjeluju Rapski samostreličari i jedna od klapa, na put je krenulo ukupno 39 Rabljana.

Naši predstavnici sudjelovali su u programu Svečane sjednice Grada koja se održala u sportskoj dvorani srednje škole i svojim nastupima oduševili mnogobrojne uzvanike. Zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin prigodnim govorom obratio se prisutnima i osvrnuo na prijateljske odnose koje grad Rab već godinama uspješno njeguje s gradom Königsbrunnom.

Svakako je vrijedno spomenuti izuzetnu povezanost Rabljana s građanima Königsbrunna i gostoljubivost njihovog gradonačelnika koji je u svojem obraćanju na samom početku svečanosti najprije predstavio svoje prijatelje s Raba i promovirajući tako na najbolji način naš otok pred čitavim pozvanim auditorijem.

Sljedeći dan, 29. travnja, bio je rezerviran samo za Rabljane odnosno za „Rapsku večer za Königsbrunn“. U Ledenoj dvorani koja može primiti oko 1500 gledatelja rapski samostreličari su u čast godišnjice Grada Konigsbrunna održali Viteške igre, a klapa Sozal cjelovečernji samostalni koncert čime su oduševili sve prisutne i prikupili zavidan broj čestitki.

Napisao: Nedjeljko Mikelić (TZG Rab)

Pročitano 2108 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1