Home Vijesti Održana sunčana humanitarna rapska biciklijada za Udrugu Pinokio

Održana sunčana humanitarna rapska biciklijada za Udrugu Pinokio

0
Održana sunčana humanitarna rapska biciklijada za Udrugu Pinokio

Foto: Foto: Ivica Hodak (naslovna)

Tik prije starta, zamjenik gradonačelnika Grada Raba, Denis Deželjin, koji je i sam sudjelovao u biciklijadi, te direktorica Ureda TZG Raba, Ivana Matušan, pozdravili su sve okupljene te im zaželjeli uspješnu vožnju i povratak na Trg sv. Kristofora, gdje je za 11:30 na povratku bila predviđena podjela rapskih šurlica sa divljim šparogama, koje su za sve sudionike biciklijade pripremili djelatnici Imperiala d.d..

Startnina je iznosila simboličnih 20 kuna, međutim postojala je mogućnost uplaćivanje same donacije. Kako doznajemo od idejnog začetnika ove biciklijade, voditelja marketinga TZG Rab, Luke Perčinića, koji je i sam veliki zaljubljenik u bicikliranje, te je svojim angažmanom mobilizirao velik broj ljudi da pripomogne u organizaciji i odrađivanju ove biciklijade, ukupno je bilo 136 prijavljenih, odnosno uplaćenih startnina. Od tog broja, 100-tinjak sudionika sudjelovalo je na kraćoj ili na dužoj ruti. Djelile su se i promotivne majice predviđene za sudionike biciklijade, a da je brojnost prijavljenih pozitivno iznenadila organizatore, dovoljno kazuje i podatak da se tražila majica više. Treba napomenuti kako iznos koji je prikupljen od startnina iznosi 4.160 kn.

Rab danas oglas

Svoju potporu nastupom na trgu, dao je i najmlađi postav FD Rapski tanac, kojeg vodi Milica Faflja, te su se oko njih ubrzo skupili i turisti kojima je izuzetno bilo zanimljivo pogledati tradicionalni ples u izvedbi tako mladih plesača. Za to vrijeme su djelatnici Imperiala d.d. vrijedno pripremali šurlice i očekivali povratak prve ekipe biciklista koja je vozila kraću rutu. Oni su stigli na trg oko 11:00 sati, dok su se bicklisti zahtjevnije rute vratili tik pred 12:00 sati, uz veliki pljesak okupljenih na Varošu.

Kako Luka dalje navodi, bitno je zahvaliti svima koji su sudjelovali na bilo koji način, te na taj način pokazali i svoju humanitarnu stranu.

U organizaciji i izvedbi biciklijade su pomogli – organizacijski tim iz “gRab the Bike and Ride” u sastavu: Iva Kurelić, Martina Presečki, Marko Kordić, Slavko Ribarić, Franjo Perkić, Slaven Kladić, Luka Perčinić, zahvale idu i prema Gradu Rab, TZG Rab, POU Rab, Imperialu d.d., ali i svim ostalima koji su sudjelovali: Patriku Krstiniću – Ustanova Priroda, Romani Crnić – Udruga turističkih vodiča Rab, Erosu Grubišiću – Planinarsko društvo Kamenjak Rab, Petru Lupiću – fotograf, UO FKK Frkanj te djelatnicima Policijske postaje Rab.

Za kraj možemo još zahvaliti svima koji su se odazvali na ovu biciklijadu, bez obzira na sve obveze koje su imali, te pozdraviti ideju kako bi ovakvih biciklijada moglo biti i više i češće!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime