logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Srijeda, 10 Svibanj 2017 12:03

Viteškim turnirom i večernjim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade zaključen Dan grada Raba

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Viteškim turnirom i večernjim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade zaključen Dan grada Raba Foto: Sanjin Badurina - Piloto

Sinoćnjim je viteškim turnirom Udruge rapskih samostreličara, te nastupom Folklornog društva „Rapski tanac“ i Tomislava Bralića s klapom „Intrade“, zaključen središnji dio programa obilježavanja Dana grada Raba.

Bez obzira na sinoćnje nešto svježije vrijeme prostor najvećeg rapskog Trga sv. Kristofora počeo se popunjavati već oko 19 sati. 

Blagoslov prije viteškog nadmetanja

Nešto prije 20 sati, predvođeni svojim zastavnicima i glasnim ritmovima sekcije bubnjara članovi Udruge Rapskih samostreličara, knez i plemstvo, samostrijelci, fanfaristi, plesači, topnici, pučani i prijatelji iz grada pod Srđem, Dubrovački trombunjeri, atraktivnim defileom uputili su se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, nekadašnju rapsku katedralu, gdje su, kako to već tradicionalno čine - prije početka viteškog turnira primili blagoslov.

Za to vrijeme, sve veći broj okupljenih na Trgu sv. Kristofora svojim plesnim koreografijama zabavili su uvijek rado viđeni članovi Folklornog društva „Rapski tanac“, čiji je predstavnik Vlado Faflja tijekom prijepodneva na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Raba, u ime ovog iznimnog folklornog društva, primio javno priznanje Grada Raba za tridesetgodišnji rad na očuvanju i prenošenju na mlađe generacije kulturne ostavštine naših predaka.

Samostrijelac Ivica Macolić pobjednik viteškog turnira

Točno u 20,30h, kako je to programom i bilo predviđeno, započeo je tradicionalni, i u kalendarskoj godini uvijek prvi viteški turnir članova Udruge Rapskih samostreličara. Na sinoćnjem je turniru nastupilo 12 rapskih vitezova, a nakon gađanja u metu, najboljim samostrijelcem Časni je sud proglasio Ivicu Macolića, drugi je bio Tomislav Miličević, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Kaćanskom. Ivici Macoliću pobjednički prsten uručio je, u ulozi rapskoga kneza, predsjednik Udruge rapskih samostreličara Vladimir Dumić

Kao što smo već ranije spomenuli, turniru su nazočila i tri člana s rapskim samostreličarima zbratimljenog Društva dubrovačkih trombunjera.

Bralić i klapa Intrade za lijepi kraj dana 

Jučerašnji, događanjima prepun dan, zaključen je na Trgu sv. Kristofora uz bogatu gastronomsku ponudu u režiji rapskog Imperiala i koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade, koji su posljednjih godina česti gosti Raba. Naravno nije izostala ni bogata gastronomska ponuda u režiji djelatnika rapskog Imperiala. Ne treba posebno spominjati da su i ovom prigodom oduševili rapsku publiku, ali i okupljene strane turiste, jer na Rabu su u ovom trenutku u punom pogonu četiri hotela; Grand hotel „Imperial“, hotel „Padova“, hotel „Internacional“ i hotel „Arbiana“, a ljeto je sve bliže.

Pročitano 2888 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia