Home Vijesti HDZ u Loparu predstavio svoju Listu kandidata za Općinsko vijeće

HDZ u Loparu predstavio svoju Listu kandidata za Općinsko vijeće

0
HDZ u Loparu predstavio svoju Listu kandidata za Općinsko vijeće

Foto: Foto: Ivica Hodak

Ovo je, nakon 2006., drugi puta da HDZ na izbore u Loparu ide samostalno što, ustvari, potvrđuje naše uvjerenje da na ovim izborima nemamo dostojne konkurencije, rekao je, između ostalog uvodno kandidat za novog načelnika Općine Josip Borić.

Novinari su od njega doznali, da je HDZ, za razliku od SDP-a, i što se tiče Zakonom predviđene kvote žena na Listi postupio ispravno, jer se među 11 predloženih na Listi se nalazi čak 5 žena. No, kazao je Borić, one na Listi HDZ-a nisu samo da bi time zadovoljili kvotu, već zato što se radi o vrijednim i sposobnim kandidatkinjama.

Rab danas oglas

Od Borića smo doznali da se na listi nalaze kandidati stari od 30 do 60 godina i da je prosječna dob predloženih 11 kandidata 47 godina. Na Listi ima profesora, ekonomista, iskusnih ugostiteljskih djelatnika, što znači, naglasio je Borić, da se radi o Listi u kojoj dominiraju ljudi sa znanjem i iskustvom.

Prisutnima u prostoriji Općinske vijećnice obratili su se i dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća prof. Damir Paparić i dosadašnji načelnik općine Alen Andreškić dipl. oec.

Nositelj Liste, dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća i jedan od inicijatora stvaranja Općine Lopar, prof. Damir Paparić kazao je kako će svojim iskustvom doprinijeti kvaliteti rada Općinskog vijeća. Za sebe je rekao da je aktivno u politiku ušao povratkom na Rab 1995., ali da je član HDZ-a od 1991. Kao prvi i do sada jedini predsjednik Općinskog vijeća Lopara, zahvalio je svojim suradnicima i svim vijećnicima na desetgodišnjoj suradnji.

Aktualni načelnik Alen Andreškić smatra da je Lopar, u periodu od dobivanja statusa Općine, čiji je načelnik od samog početka, učinio bitan iskorak u svojem turističkom i svekolikom razvoju. S tim u vezi spomenuo je i dovršenje prve faze izgradnje sportske dvorane u planiranom roku, s osiguranih 9 milijuna kuna, čime su stvoreni uvjeti za nastavak i dovršenje njezine gradnje.

Uz nositelja Liste Damira Paparića i Alena Andreškića pod rednim brojem 2, na HDZ-ovom popisu kandidata za Općinsko vijeće našli su se još redom: Dragan Borić, Ivan Pičuljan, Rajka Paparić, Josip Škarić, Dragana Gabrić, Ivan Jakuc, Katja Šanić, Rafaela Pećarina i Antonija Matahlija.

Predstavnici HDZ-ove liste za Općinsko vijeće Lopara na kraju su biračima u Loparu poručili da 21. svibnja glasaju za HDZ jer će to biti glas za i nadalje jednu stabilnu i prospiritetnu vlast u Loparu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime