logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 831
Četvrtak, 18 Svibanj 2017 21:20

Maleni "Leptirići" ručno rađene lutke poslali u Afriku i bili u posjetu rapskim časnim sestrama

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Maleni "Leptirići" ručno rađene lutke poslali u Afriku i bili u posjetu rapskim časnim sestrama Izvor: DV Pahuljica

Odgojna skupina Leptirići, inače grupa koja provodi redoviti program obogaćen vjerskim katoličkim odgojem, već se neko vrijeme bavi šivanjem. Djeca su pokazala veliki interes za tom aktivnošću pa su im odgajateljice osigurale sredstva i materijale te su tako u skupini nastajale najrazličitije kreacije, lutkice i sl.

Posjetili su Leptirići i krojačicu te trgovinu tkanina kako bi saznali kako to rade profesionalci. Njihov interes za šivanjem prerastao je u pravi projekt. 

Lutkice koje su sami šivali koristili su za igru i glumu. A onda su se dosjetili da ima djece koja se nemaju čime igrati. Povezali su se s humanitarcem Damirom Vujnovcem koji svoj humanitarni rad usmjerava na rad s djecom u Sahari te odlučili izraditi lutkice za tu djecu. U cijelu priču uključili su se i roditelji pa je svako dijete sa svojim roditeljem izradilo po jednu lutku. Jučer su lutkice krenule put Afrike i uskoro uveseliti djecu kojoj će to biti možda jedina igračka!

Posjet časnim sestrama

Djeca iz odgojne skupine Leptirići sa svojim odgajateljicama posjetila su 17. svibnja i časne sestre u samostanu sv. Antuna Opata u gradu Rabu. Leptirići nastoje svake godine ostvariti suradnju sa župnikom, a ove godine po prvi puta ostvarili su suradnju s časnim sestrama Euharistijske zajednice službenica Presvetog Srca Isusova i Marijina. U samostanu su dočekani s veseljem, u ozračju dobrodošlice. Djece se dojmio razgled samostana i crkve, molitva sa sestrama, a potom i ugodno druženje uz pjesmu, kreativna radionica te kolač kojim su ih sestre počastile.

Veselimo se daljnoj suradnji te mogućnosti da djeca uče o svojoj vjeri i na ovakav način!

Pročitano 2345 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1