Home Vijesti Maleni “Leptirići” ručno rađene lutke poslali u Afriku i bili u posjetu rapskim časnim sestrama

Maleni “Leptirići” ručno rađene lutke poslali u Afriku i bili u posjetu rapskim časnim sestrama

0
Maleni “Leptirići” ručno rađene lutke poslali u Afriku i bili u posjetu rapskim časnim sestrama

Foto: Izvor: DV Pahuljica

Posjetili su Leptirići i krojačicu te trgovinu tkanina kako bi saznali kako to rade profesionalci. Njihov interes za šivanjem prerastao je u pravi projekt. 

Lutkice koje su sami šivali koristili su za igru i glumu. A onda su se dosjetili da ima djece koja se nemaju čime igrati. Povezali su se s humanitarcem Damirom Vujnovcem koji svoj humanitarni rad usmjerava na rad s djecom u Sahari te odlučili izraditi lutkice za tu djecu. U cijelu priču uključili su se i roditelji pa je svako dijete sa svojim roditeljem izradilo po jednu lutku. Jučer su lutkice krenule put Afrike i uskoro uveseliti djecu kojoj će to biti možda jedina igračka!

Posjet časnim sestrama

Rab danas oglas

Djeca iz odgojne skupine Leptirići sa svojim odgajateljicama posjetila su 17. svibnja i časne sestre u samostanu sv. Antuna Opata u gradu Rabu. Leptirići nastoje svake godine ostvariti suradnju sa župnikom, a ove godine po prvi puta ostvarili su suradnju s časnim sestrama Euharistijske zajednice službenica Presvetog Srca Isusova i Marijina. U samostanu su dočekani s veseljem, u ozračju dobrodošlice. Djece se dojmio razgled samostana i crkve, molitva sa sestrama, a potom i ugodno druženje uz pjesmu, kreativna radionica te kolač kojim su ih sestre počastile.

Veselimo se daljnoj suradnji te mogućnosti da djeca uče o svojoj vjeri i na ovakav način!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime