Home Vijesti U prepunoj dvorani Kina Rab održan završni predizborni skup HDZ-a Grada Raba

U prepunoj dvorani Kina Rab održan završni predizborni skup HDZ-a Grada Raba

0
U prepunoj dvorani Kina Rab održan završni predizborni skup HDZ-a Grada Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

Nakon himne koju je otpjevao Joso Butorac i minute šutnje odane u počast onima kojih više nema među nama, prvom predsjedniku HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, poginulim i umrlim braniteljima i članovima HDZ-a, moderator skupa Milljenko Tariba posebne pozdrave je uputio pristiglim gostima; saborskoj zastupnici i kandidatkinji za županicu Primorsko goranske županije Majdi Burić i saborskom zastupniku i kandidatu za načelnika općine Lopar Josipu Boriću, kojemu je ukazana čast da se prvi obrati okupljenima u kino dvorani.

– Večerašnji veličanstveni skup uvod je u našu izbornu pobjedu koju ćemo ostvariti slijedeće nedjelje. I ovaj skup večeras pokazuje da smo stranka koja zna okupljati svoje članstvo i pobjeđivati, rekao na početku svojeg obraćanja prisutnima Josip Borić i dodao: Nikola Grgurić se u „odrađenih“ pola mandata dokazao itekako sposobnim gradonačelnikom, sredivši u tom vremenu naslijeđenu nezavidnu financijsku situaciju Grada Raba, i stoga mu treba u nastavku dati cijeli mandat da sa svojim timom završi započeti posao. Kao konkurencija HDZ-u i koalicijskim partnerima u Gradu, HSS-u i RPS-u, spominje se neki “Novi val”. Znamo što je val, zapjeni se i na kraju se razbije o stijene, napomenuo je Borić i unaprijed za Grgurića rekao da je sadašnji, a nakon nedjelje i budući gradonačelnik Raba.

Rab danas oglas

Nakon Borića, za govornicom su se, burno pozdravljeni pojavili i predsjednici stranaka koalicijskih partnera HDZ-a, Mladen Žic, predsjednik Rapskog pučkog sabora i kandidat na Listi za sastav Gradskog vijeća, te Vesna Beg, predsjednica Gradske organizacije HSS-a i kandidatkinja na Listi za sastav Gradskog vijeća. Ona je u svojem obraćanju posebno pozdravila mlade Raba i zamolila ih da ne kupuju putne karte u jednom smjeru, i da ne napuštaju, već da ostanu na svojem otoku.

Posebno burno je bio pozdravljen dolazak za govornicu saborske zastupnice i kandidatkinje za županicu PGŽ Majde Burić. Ona je vrlo znakovito započela svoje kratko izlaganje pozdravivši sadašnjeg i budućeg gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića kao i budućeg načelnika Općine Lopar i aktualnog saborskog zastupnika Josipa Borića. U nastavku izlaganja naglasila je da je PGŽ u stalnoj razvojnoj stagnaciji i da je vrijeme da se u nedjelju birači opredijele za HDZ-ov program koji Županiji garantira napredak.

Poslije njezinog govora uslijedilo je, popraćeno burnim pljeskom, pojedinačno predstavljanje kandidata s Liste za članove Gradskog vijeća. Na bini su se poredali: Zvonimir Španjol Pandelo, Ante Dumičić, Martina Kordić, Marina Beg Umiljenović, Kristina Dumičić, Karmen Štokić, Mladen Žic, Lorena Gvačić, Nikica Španjol, Vesna Beg, Željko Dumičić – Luka, Slobodan Frankić – Bobo, Kristijan Fafanđel, Željko Peran te nositelj Liste koalicije stranaka HDZ, HSS i RPS Boris Bačić.

U ime petnaestorice kandidata s Liste skupu se kratko obratio i nositelj Liste dr. Boris Bačić. Rekao je, među ostalim: Članovi HDZ-a i stranaka koalicijskih partnera nisu bahati, a ja sam za govornicu izašao, osim da vas pozdravim, da vas sve skupa još jednom ponizno zamolim da se u nedjelju pojavite u što većem broju na biračkim mjestima.

Nakon dr. Bačića za govornicom se pojavio aktualni zamjenik gradonačelnika ali i kandidat za ovu funkciju na nedjeljnim izborima Denis Deželjin i, pomalo neočekivano od njega, bio poprilično oštar u svojem obraćanju. Nazvao je potpuno neutemeljenima napade oporbe, koja uporno i sasvim pogrešno tvrdi, kako je aktualna gradska vlast prije dvije godine pri preuzimanju vođenja Grada – nakon izborne pobjede na lokalnim prijevremenim izborima – zatekla gradske financije u idealno konsolidiranoj situaciji. Naprotiv, kazao je Deželjin, zatekli smo sasvim obrnuto stanje, posebno vezano za velika i nepodmirena dugovanja. Ta smo dugovanja u dvije godine našeg mandata uspjeli smanjiti za desetak milijuna kuna i tako stekli neophodne uvijete za nastavak radova na Radnoj zoni „Mišnjak“ i da krenemo realizirati sve ostale zacrtane projekte. Za pretovarnu stanicu i reciklažno dvorište očekujemo u narednih 15-ak dana dobivanje građevinske dozvole, a što se tiče “Novog vala”, njega ćemo „umiriti“ na nedjeljnim izborima, zaključio je Deželjin.

Vidno uzbuđen za govornicom se na kraju, popraćen dugotrajnim aplauzom okupljenih, pojavio sadašnji i kandidat za budućeg gradonačelnika Raba Nikola Grgurić. Najprije je zatražio još jedan snažan aplauz za postrojene kandidate s Liste HDZ-a i koalicijskih partnera za novi sastav Gradskog vijeća. Zatim je, još uvijek pod dojmom obraćanja svojega zamjenika Dežljina uzviknuo: Ne ljutite mi Denisa, jer ako je netko ugradio sebe dugogodišnjim radom u komunalni sustav Raba onda je to on. Osim toga, Denis je večeras osvojim obraćanjem pokazao i svoju hrabrost i odlučnost.

Vidno raspoložen Grgurić je nakon toga pozvao Petra Valovičića, Majdu Burić i Josipa Borića, da se popnu na binu i da se pridruže njemu i kandidatima s Liste. Rekao je, da je dolazeći za govornicu, odustao od toga da bude dugačak u obraćanju prisutnima, a dodatni veliki pljesak dobio je kada je na kraju, pun emocija uzviknuo: Rab će biti još bolji, a ja ti grade i otoče moj dajem svoje srce!

Za kraj Grgurić je naglasio da riječ prepušta Josu Butorcu, koji je tijekom trajanja ovog skupa u nekoliko navrata svojom pjesmom doprinijeo slavljeničkoj atmosferi. Tako je bilo i na samom kraju kada su svi okupljeni na pozornici kino dvorane u zagrljaju s ponajboljim tenorom na Kvarneru otpjevali „Croatio, iz duše te ljubim“ i, neslužbenu himnu HDZ-a „Bože čuvaj Hrvatsku“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime