Home Vijesti Mirisi i okusi rapske janjetine u restoranima ANA i GONAR

Mirisi i okusi rapske janjetine u restoranima ANA i GONAR

0
Mirisi i okusi rapske janjetine u restoranima ANA i GONAR

Foto: Foto: Petar Lupić

Restaurant ANA

 

Kao i kod prijašnjih priča i u Restaurantu Ana u Palitu već se više desetljeća pripravljaju izvrsna i ukusna jela. 

Rab danas oglas

Kada govorimo o ovom ugostiteljskom objektu, onda svakako moramo spomenuti gospođu Ankicu Krstinić, omiljenu, kako među domaćim, tako i među stranim gostima, a koja je zajedno sa suprugom Josipom još prije 36 godina započela ovu uspješnu ugostiteljsku priču. 

Od samih početaka uz njih su učili i upoznavali se sa svim tajnama zanata, kćerka Iva i sin Danijel koji je prije tri godine od svojih roditelja i preuzeo vođenje restorana.

Da to radi uspješno govori i činjenica da je Ana već nekoliko godina jedan od rapskih restorana koji s ponosom nosi oznaku gastro kvalitete “Kvarner Food +”.

Prilikom predstavljanja jela za Festival otočne janjetine, pripremljena je i peka, koju, prema Danijelovim riječima, u ljetnim mjesecima pripremaju svakodnevno.

Isto tako peku i uz jela služe svoj domaći kruh.

Ukoliko sebe ili neku dragu osobu odlučite počastiti izlaskom na večeru u zimskim mjesecima na Rabu, moći ćete to učiniti u ovom objektu, jer rade gotovo čitavu godinu.

 

Jela koja su pripremali:

 

Janjetina ispod peke s mladim krumpirom

 

Janjetina s roštilja

 

Janjetina sa bižima

 

Restaurant GONAR

 

Ovo je u pravom smislu riječi obiteljski restoran, jer osim domaćina i sami gosti, od kojih su mnogi stalni, ovdje se osjećaju zaista kao doma, odnosno kao dio obitelji Dumičić. A sve je počelo točno 23.7.1983. kada su Nada i Josip Dumičić pansion svojih roditelja odlučili unaprijediti, te su otvorili danas poznati rapski restaurant Gonar

Ono po čemu su na našem otoku najpoznatiji, možda je pripremanje hrane na tradicionalan način ispod peke, a upravo je ložište na kojem danas pripremaju izvrsne peke i jela s roštilja, tada kada su započeli sa radom, bila jedina kuhinja. Kako kaže gospođa Nada, sve se spremalo na otvorenoj vatri.

Kroz godine se posao i sam restaurant razvijao, a od nedavno su vođenje ovog restauranta preuzela djeca, braća Ante i Robert Dumičić. 

Dok je Ante zadužen za terasu i kontakt sa gostima, Robert je glavni u kuhinji, s time da oko pripremanja peke još uvijek glavnu riječ vodi tata Josip.

Gotovo sve namirnice koje koriste su iz vlastitog uzgoja, od maslina, maslinovog ulja, rajčica, salate, pa sve do fantastične marmelade od smokava i to gosti prepoznaju i cijene.

O kvaliteti govore brojna priznanja koja su izložena u samom objektu, a jedno najnovije koje je stiglo na adresu ove vrijedne obitelji je i Plaketa Grada Raba za izuzetne rezultate i naročiti doprinos razvoju grada na području ugostiteljstva i turizma.

 

Jela koja su pripremali:

 

Janjetina ispod peke

 

Janjetina na gradelama s prilogom

 

Janjeći gulaš sa zeljem

 

Janjeći ražnjić s povrćem

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime