Home Vijesti Rab ima jedan od najljepših i najšarenijih rasadnika mladih glazbenih talenata

Rab ima jedan od najljepših i najšarenijih rasadnika mladih glazbenih talenata

0
Rab ima jedan od najljepših i najšarenijih rasadnika mladih glazbenih talenata

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

{gallery}OGS zavrsni 2017{/gallery}

Naravno, osim izvrsnih solo nastupa, bile su tu i zahtjevne izvedbe uz klavirsku pratnju profesorica Julije Dumić i Sandre Klen, a finale instrumentalnog dijela koncerta, nakon sjajnih osnovnoškolaca, pripao je još jednom izuzetnom rapskom mandolinističkom izdanku iz glazbenog vrta prof. Nataše Balyk, trenutačno učeniku 2. godine Srednje glazbene škole u Rijeci, Reneu Boriću i prof. Sandri Klen, koji su nas perfektnom izvedbom “Scène de Ballet” Charles-Augustea de Bériota (obr. C. Munier), doslovno ostavili bez daha.

Rab danas oglas

Za sam kraj ostavljen je nastup zbora OGŠ I. M. Ronjgov, područnog odjela Rab koji je pod ravnanjem prof. Danijele Škarić izveo šaroliki i zahtjevan program sastavljen od čak sedam zborskih obrada. Sve vokalne, scenske izazove, solo dionice, ali i one duhovite onomatopejske i ritamske dodatke koje u svojim aranžmanima kriju skladbe poput “The Lion Sleeps Tonight”, “Kukuriku” ili završna “Oh Happy Day”, uigrani je zbor s lakoćom iznio pred oduševljenu rapsku publiku.

Ne izdvajajući nikoga od učenika posebno, reći ćemo samo da smo u njihovim izvedbama uživali prvenstveno zahvaljujući sjajnom profesorskom timu koji je s njima radio tijekom čitave školske godine, pa tako, uz vrijedne učenike, velike čestitke i pohvale zaslužuju: prof. Nataša Balyk (mandolina), prof. Julija Dumić (klavir), prof. Sandra Klen (klavir), prof. Nereo Arbula (saksofon), prof. Augustin Serdar (gitara) i prof. Danijela Škarić (harmonika, zbor).

U čitavom rasponu jučerašnjih izvedbi, zaključak može biti samo jedan, a to je da Rab doista, zahvaljujući postojanju ove glazbene škole, danas posjeduje jedan od najljepših i najšarenijih rasadnika mladih glazbenih talenata, od kojih mnogi, ukoliko to budu željeli, imaju potencijal postati vrhunski profesionalni glazbenici. Kako god bilo da bilo, naučene vještine i znanje o pravoj vrijednosti glazbe, bit će dijelom njihovih života što god oni dalje radili i u kojem god smjeru krenuli, a to je, priznat ćete, neizmjerno bogatstvo.

 

Bilo je tu i posebno emotivnih trenutaka u kojima su se učenici 6. završnog razreda osnovne glazbene škole rastali od svojih profesorica; razrednice, Julije Dumić (klavir), zatim prof. Danijele Škarić (zbor i solfeggio), prof. Sandra Klen (klavir) i prof. Nataše Balyk (mandolina), a večeras će se sa svojim prof. Nereom Arbulom pozdraviti i Saksofonisti i klarinetisti.

Kako doznajemo iz ove će generacije dalje u srednju glazbenu školu ići Nina Španjol, Hana Klančnik, Dajana Lupić i Lara Baranašić.

Čestitke svima na jučerašnjim izvedbama!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime