logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Petak, 09 Lipanj 2017 11:45

Udruga umirovljenika otoka Raba održala svoju posljednju redovnu godišnju skupštinu u ovom mandatu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Udruga umirovljenika otoka Raba održala svoju posljednju redovnu godišnju skupštinu u ovom mandatu Foto: Ivica Hodak

Riječ je, pojasnila je predsjednica Udruge Marija Batistić Mateša, o posljednjoj redovnoj godišnjoj skupštini u ovom mandatu čelnika koji vode Udrugu. Sljedeća Skupština bit će izborna, pa je aktualna predsjednica zamolila članove Skupštine da već sada počinju razmišljati o novim licima koja bi trebala voditi Udrugu u sljedećem razdoblju.

Nakon što je pozdravila sve prisutne članove Skupštine predsjednica Udruge Marija Batistić Mateša prepustila je govornicu nakratko za pozdravna obraćanja gostima redovne godišnje skupštine umirovljenika, zamjeniku gradonačelnika Raba Denisu Deželjinu i zamjeniku načelnika Općine Lopar Dominiku Papariću.

Obraćajući se članovima Skupštine u ime Grada i službeno odsutnog gradonačelnika Nikole Grgurića, zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin je poželio umirovljenicima puno zdravlja i njihovo daljnje uspješno djelovanje.

- Treba imati na umu, naglasio je Deželjin, da ste vi, ustvari, Udruga s najbrojnijim članstvom na otoku. Nakon što smo nakon prijevremenih lokalnih izbora odradili pola, pred nama je nakon nedavne pobjede na lokalnim izborima sada cijeli mandat i, vjerujem, dodao je Denis Deželjin, da ćemo u tom vremenu, a najvjerojatnije i ranije, uspjeti riješiti konačno problem završetka radova na Domu za starije i nemoćne u sklopu kojeg svoj prostor treba dobiti i Udruga umirovljenika Raba.

Udruga umirovljenika okuplja umirovljenike sa čitavog otoka Raba

Pozdravne riječi članovima Skupštine u ime Općine Lopar uputio je u svojstvu gosta i zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić. Njega je posebno obradovala činjenica da među članovima Skupštine vidi i „svoje“ Loparane. Naime, iako se u posljednjih desetak godina, s osnivanjem Općine Lopar dosta toga na otoku „podijelilo“, Udruga umirovljenika okuplja umirovljenike iz obiju jedinica lokalne samopurave.

Udruga s najbrojnijim članstvom na otoku

Izvješće o radu Udruge od prošle do ove godišnje Skupštine, koje podnijela predsjednica Marija Batistić – Mateša jednoglasno je prihvaćeno, kao i nakon toga predstavljeni Program rada za 2017.

Kada je već spomenuto da se radi o Udruzi s najbrojnijim članstvom na otoku, onda valja reći da je Udruga na dan 31. prosinca 2016. imala 1297 članova.

Nažalost u prošloj je godini umrlo 18 članove Udruge, kojima je na početku sjednice minutom šutnje odana počast.

Pročitano 2050 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1