Home Vijesti Rapsko srce za Eni, Maju i Mihaelu – Bolan razlog okupljanja pretvorio se u odu radosti življenja

Rapsko srce za Eni, Maju i Mihaelu – Bolan razlog okupljanja pretvorio se u odu radosti življenja

0
Rapsko srce za Eni, Maju i Mihaelu – Bolan razlog okupljanja pretvorio se u odu radosti življenja

Foto: Foto: RabDanas

U organizaciji Športskog ribolovnog društva Dolin i Udruge Komin te pod pokroviteljstvom Grada Raba, na barbatskom igralištu sinoć se skupilo oko tisuću ljudi. Organizatori su, s uigranim timovima iz svojih udruga, postavili više od sto stolova i osigurali odličnu spizu i piće za goste. Dolazili su i odlazili Rabljani, prodano je cca 900 karata, a kad ih više nije bilo, naši ljudi su samo prilazili i punili humanitarnu kutiju novcem za naše male i velke hrabre borce i njihove obitelji.

Svatko tko je mogao uključio se na svoj način i doprinio ovoj uspješnoj humanitarnoj večeri

Točan podatak o prikupljenom novcu moći ćemo saznati tek za nekoliko dana jer se, zahvaljujući velikom dijeljenu najave koncerta društvenim mrežama, organizatorima javljaju i Rabljani razasuti cijelim svijetom tražeći načina da i oni doniraju novac i time se uključe u hvalevrijednu akciju. Dok je DJ Pavica održavao raspjevano i razigrano ozračje remixom hitova sedamdesetih i osamdesetih, vidjeli smo kako pristižu novi Rabljani uplaćujući donacije. Rijeka dobre volje potekla je iz Barbata u sva mjesta na Rabu. Svatko tko je mogao uključio se na svoj način i doprinio ovoj uspješnoj humanitarnoj večeri.

Rab danas oglas

Uz rapski suton koncert je otvorio Mješoviti pjevački zbor Refuli sigurnom izvedbom Ode Rabu našeg pokojnog proslavljenog maestra i kompozitora Ljube Stipišića Delmate. Nakon njih nastupila je uvijek raspjevana klapa Krijanca. Podij s Krijancom zamijenila je već uigrana iako nedavno formirana ženska klapa Anima Arbae. Nekako je bio dogovor da svaki izvođač izvede po tri pjesme. Uslijedile su ženska klapa Sozal sa svojim emocionalno dirljivim izvedbama, iskusna i samozatajna muška klapa Eufemija. Iznenadili su nas i muška klapa Kristofor čiji članovi pamte i čaroliju brojnih rapskih ljetnih večeri koje su osamdesetih godina prošlog stoljeća znali uljepšati i učiniti romantičnima svojim pjevanjem. O klapi Rab, kao najbrojnijoj i iznimno aktivnoj klapi da ne zborimo. Njihov repertoar odvojio je mnoge od mobitela, razgovora i izmamio suze.

Djeca za djecu

Uspješne nastupe klapa okrunila su djeca. Da, pomladak FD Rapski tanac zagrijao je i digao goste na noge. Svi su uživali u njihovom plesu koji su izveli poput profesionalaca s dugogodišnjim iskustvom te su zaslužili ovacije publike. No djeca djeci tu nisu stala. Na pozornicu su, kao novo iznenađenje, izašle članice dječje ženske klape OŠ Ivana Rabljanina. Kako nemaju imena nazvali smo ih klapa ”Bezimene”. Ostavile su nas bez daha, ali i izazvale spontano pljeskanje na La Bambu, te su i one po završetku nastupa dobile ovacije nekoliko stotina poklonika dobre glazbe. Čestitke i njihovoj voditeljici Lući Vrtodušić na odličnom radu. Zbog ovakvih vokala ne moramo strepiti za budućnost ženskih klapa na otoku.

Suze i duboku pažnju izazvao je nastup mladog saksofoniste Frane Debelića. Sve su to rapska djeca koja su htjela na bilo kakav način pridonijeti ozdravljenju Eni, Maje i Mihaele. Bolan razlog okupljanja pretvorio se u odu radosti življenja. Svi mi vjerujemo i znamo da će naše djevojčice ozdraviti. U pauzi između dva dijela, DJ Pavica (Zdravko Ribarić) je rasplesao publiku, klape, mješoviti zbor.

Drugi dio koncerta

Nakon DJ Pavice ponovno iznenađenje večeri, poznati kantautor Hrvoje Hodak zapjevao je i iznenadio sve nazočne nastupivši sa svojom boljom polovicom, suprugom Jelenom Hodak, inače nekadašnjom članicom legendarne “Beatles” postave riječkih Putokaza.

Večer punu sentimenta zaključio je izvrsatn duo Desoto Acoustic (Marko Štokić i Marino Pahljina – Runja) koji su sjajnim rock repertoarom sa dvije gitare i izvrsno ugođenim vokalima raspjevali još uvijek brojnu publiku do iza ponoći. Mikrofon nisu ljubomorno čuvali za sebe već su dali priliku da i razigrana mala djevojčica Manuela Kovačević zapjeva pjesmice, a nakon nje je i djevojčica Eva Perčinić, Mihaelina školska prijateljica iz 3. razreda osnovne škole u Barbatu, koja baš kao i Frane Debelić pohađa Glazbenu školu I. M. Ronjgov u Rabu,dobila prigodu odsvirati jednu kompoziciju na gitari.

Humanitarnom koncertu nazočila su i poznata lica iz vrha rapske politike no svi oni su bili ovdje kao potpora djevojčicama te su zamolili za novinarsku diskreciju.

Uspješnost ovog koncerta ovisila je i o dobročiniteljima sponzorima koji su uz pokrovitelje Grad Rab bili; POU Rab, TZG Rab, Dundovo d.o.o., Imperial d.d., Mali Palit d.o.o., Rab Bita j.d.o.o., dBoki Sound&Light, Pansion Pio, Rapska plovidba, Crveni križ, Kalina, Rabljani na privremenom radu u Irskoj i uvijek prisutni u svim humanitarkama KNH Torcida Rab.

Organizatori od srca zahvaljuju i Josipu Puljar Matiću – Menuli i Duji Mitroviću na donacijama, kao i svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu humanitarnu akciju, a karte su učas planule u PC Mali Palit, SIDRO trgovini te agenciji RAB INFO u Barbatu.

Vrijedni članovi ŠRK Dolin te Udruge Komin, učinili su ovu večer i odličnim gastronomskim užitkom.

Koncert je vodila Irena Ivić, a kao zaključak ove reportaže, koju pišem u jedan iza ponoći, pa mi skužajte na nekom propustu, citirao bih ove istinite riječi kojim nas je dirnula Irena: ”Uvjerili ste nas da Rab iako mali otok ima ljude koji mogu sve! Večeras ste pokazali da cijenite najveće čovjekove vrijednosti – zdravlje i obitelj. Pokazali smo svi zajedno da smo u najvažnijim situacijama svi jednaki i što je najvažnije, složni! Od srca hvala svima, a našima Eni, Maji, Mihaeli želimo svu sreću i šaljemo podršku u daljnjoj borbi!”

Da, Rab je pokazao srce i uvijek je bio i bit će uz potrebite.

Rezultate akcije možete pratiti na portalu RabDanas, Radio Rabu i Službenim stranicama Grada Raba.

Hvala Rabe, hvala na srcu i duši kojom oplemenjuješ ovaj svijet!

 

Napisao: Krešimir Butković

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime