Home Vijesti Povodom Dana državnosti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

Povodom Dana državnosti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

0
Povodom Dana državnosti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Peran je nakon uvodnog pozdrava, još jednom podsjetio na značenje Dana državnosti kojim čitava Hrvatska slavi spomen na 25. lipnja 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991.

Prisutnima u Velikoj vijećnici zatim se obratio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, čestitajući svima Dan državnosti uz zahvalu ponajprije sudionicima Domovinskog rata, posebno onima koji su u stvaranju neovisne nam Domovine Hrvatske položili svoje živote – Jer da njih nije bilo, niti bih ja danas bio za ovom govornicom, niti bi vi sjedili u ovoj dvorani i proslavljali jedan od najznačajnijih praznika Republike Hrvatske – Dan državnosti, kazao je Nikola Grgurić, a zatim se posebno obratio i najuspješnijim rapskim učenicima: – Ovi naši veliki povijesni datumi izuzetno su nam važni, trebamo obnavljati uspomenu na njih kako bi još više znali cijeniti sadašnjost koju živimo i budućnost u koju imamo uprte poglede, a naš ponos i naša budućnost ste upravo vi dragi učenici.

Rab danas oglas

Tradicionalno i na ovoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, učenicima Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, koji su ove godine završili osnovnoškolsko obrazovanje i tijekom svih osam godina ostvarivali primjeran rad i odličan uspjeh, dodijeljeni su prigodni medaljoni. Zatim su i učenicima Opće gimnazije Srednje škole “MARKANTUNA DE DOMINISA” – učenicima generacije, koji su osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom na Rabu, uručene novčane nagrade u iznosu od 1.000,00 kn. Uz čestitke na odličnom uspjehu u školovanju, učenicima su medaljone i pripadajuće nagrade uručili predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Prigodne medaljone za postignuti odličan uspjeh u svih osam razreda osnovne škole primili su slijedeći učenici: Mia Debelić, Ivan Deželjin, Roko Godinić, Tereza Grgurić, Dino Morić, Andro Karlić, Paola Lupić, Morena Biondić, Lara Antešić, Patrik Tonšić, Lora Dumenčić, Hana Klančnik, Niko Dumičić, Nina Španjol i Gabriel Gušćić.

Za postignuti odličan uspjeh u svih osam razreda osnovne, ali i u svim godinama srednje škole, novčana nagrada od po 1.000 kuna pripala je slijedećim učenicima: Loreni Pahljina, Dori Maškarin, Martini Novotny te Niki Komarić koja je danas nije mogla osobno preuzeti nagradu.

Iskrenom čestitkom svima povodom Dana državnosti, te posebno učenicima povodom njihovih školskih uspjeha, ne zaboravivši pritom spomenuti u vijećnici prisutne ravnateljice obiju škola Anamari Šarin i Anku Bišić, ali i sve njihove razrednike i nastavnike, predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Peran zaključio je današnju svečanu sjednicu, koja je na neki način bila uvod u nastavak događanja kojima će se na sam Dan državnosti, u nedjelju, 25. lipnja u Varošu obilježiti ovaj važan nacionalni praznik.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime