Home Vijesti Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lopara – Dino Ivanić novi predsjednik OV Lopara

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lopara – Dino Ivanić novi predsjednik OV Lopara

0
Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lopara – Dino Ivanić novi predsjednik OV Lopara

Foto: Foto: Ivica Hodak

 {gallery}Vijece LOPAR 2017{/gallery}

Nakon što je utvrđeno da konstituirajućoj sjednici prisustvuje svih 11 članova novog sastava Općinskog vijeća, vladina je povjerenica predložila slijedeći dnevni red:

  1. Izbor mandatnog povjerenstva
  2. Izvještaj mandatnog povjerenstva
  3. Izbor odbora za izbor i imenovanje i
  4. Izbor predsjednika i dvojice potpredsjednika Općinskog vijeća, koji je jednoglasno prihvaćen.
Rab danas oglas

 

U mandatno povjerenstvo izabrani su: Damir Paparić kao predsjednik, te još dva člana, Slađan Čolić i Danijela Glažar – Ivče.

Iz izvješća mandatnog povjerenstva kojeg je prezentirao predsjednik Povjerenstva Damir Paparić, još jednom smo doznali da je u Loparu od ukupno upisanih 1.116 birača na izborima glasovalo 869 birača (77,87%). Najviše, 340 glasova ili 41,16% dobila je lista HDZ-a, čime je dobila i 5 vijećničkih mandata. Koalicija predvođena SDP-om osvojila je 309 glasova i time dobila 4 vijećnika u Općinskom vijeću. Preostala dva vijećnika dobila je Moderna demokratska snaga – MODES, koja je na izborima dobila 177 glasova.

U nastavku sjednice dužnost predsjedatelja nakratko je preuzeo, na izborima nositelj HDZ-ove liste, Damir Paparić, koji je prisutnim vijećnicima pročitao tekst prisege na kojeg su potom pojedinačnim izjašnjavanjem prisegnuli.

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Lopara Dino Ivanić (MODES)

Slijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanje u kojeg su izabrani, u funkciji predsjednika Rajko Ivanić, te kao članovi Slađan Čolić i Ivan Pičuljan, koji je za predsjednika Općinskog vijeća predložio, a članovi Vijeća taj su prijedlog jednoglasno prihvatili, Dina Ivanića, člana MODES-a

Nakon što je novoizabrani predsjednik loparskog vijeća preuzeo predsjedanje, predložio je potpredsjednike Općinskog vijeća; Ivana Pičuljana (HDZ) i Marina Lazarića (SDP), što je također jednoglasno prihvaćeno.

Na kraju sjednice svima se na povjerenju zahvalio novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Dino Ivanić, obećavši da će se truditi raditi što kvalitetnije, sve na korist žitelja Općine Lopar.

Prisutne je na kraju pozdravio, također novi načelnik Općine, ali i aktualni saborski zastupnik Josip Borić, koji je, uz čestitke svim članovima novog saziva Općinskog vijeća Lopara, iskoristio priliku zahvaliti se na dobrom radu u svim mandatima od postanka Općine Lopar – donedavnom načelniku Alenu Andreškiću i bivšem predsjedniku Općinskog vijeća Damiru Papariću.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime