Home Vijesti Skupocjeni stari sportski dvosjedi, limuzine i coupéi marke MG oduševili Rabljane i brojne turiste

Skupocjeni stari sportski dvosjedi, limuzine i coupéi marke MG oduševili Rabljane i brojne turiste

0
Skupocjeni stari sportski dvosjedi, limuzine i coupéi marke MG oduševili Rabljane i brojne turiste

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na ovogodišnjoj “turneji” jadranskom obalom i otocima susrelo se oko 150 članova “MG Car Cluba” iz gotovo čitavog svijeta u 71 oldtimeru. Da budemo posve precizni, u MG karavani našlo se: 2 Austrijanaca, 4 Australaca, 16 Belgijanaca, 13 Švicaraca, 14 Njemaca, 1 Danac, 4 Francuza, 45 Talijana, 8 Luksemburžana, 12 Nizozemaca, 4 Novozelanđana, 4 Ukrajinaca i 12 Engleza.

Iz Lopara kolona oldtimera uputila se prema Mundanijama, točnije prema Konobi “Maslina” vlasnika Sanjina Gabrića, gdje su, parkiravši svoje ljubimce u hladovinu maslinika, proveli ugodno vrijeme uz ručak. U ulozi domaćina tamo su ih pozdravili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan.

Rab danas oglas

Dragi gosti iz “MG Car Cluba” odsjeli su u Hotelu Padova, odakle su oko 17.30h krenuli prema rapskoj luci, a dio svoje MG-eve kolekcije parkirali su, odnosno izložili, i unutar parka Boškopini, gdje su automobile s velikim zanimanjem razgledali i fotografirali brojni turisti i slučajni prolaznici.

Članovi “MG Car Cluba” tom su prigodom prošetali gradom Rabom, upoznavši se s njegovim povijesnim znamenitostima, a nakon noćenja u Hotelu Padova, u četvrtak ujutro nastavljaju svoju jadransku turneju prema Pagu i Petrčanima, a s Raba će otploviti posebnim trajektom Rapske plovidbe koji će iz Mišnjaka krenuti u 9.30h.

Vrijednost MG automobila koji su danas prošli Rabom prelazi 3 milijuna Eura

Ove prekrasne sportske automobile proizvodilo je bivše britansko poduzeće MG Car Company koje je 1920-ih osnovao Cecil Kimber. Najpoznatiji po sportskim dvosjedima, MG je također proizvodio limuzine i coupée. Među automobilima koji su danas stigli na Rab najskuplji vrijedi 100.000 Eura, a najjeftiniji 30.000 Eura, dok svi zajedno (njih 71) vrijede više od 3 milijuna Eura.

Originalni MG brend je bio (sa izuzetkom drugog svjetskog rata) u stalnoj upotrebi 56 godina nakon nastanka. Proizvodnja je bila koncentrirana u tvornici u Abingdonu oko 10 km južno od Oxforda. Odjel za natjecanje British Motor Corporation (BMC) je također bio u istoj tvornici; odatle potječu mnoga vozila koja su osvajala utrke i relije. Međutim, u jesen 1980. je tvornica u Abingdonu zatvorena i proizvodnja MGB-a prestala.

Između 1982. i 1991, MG brend je obnovljen kao sportska verzija Austin Roverovog Metroa, Maestra i Montega. Nakon pauze od godinu dana MG brend je obnovljen, ovaj put kao MG RV8 – poboljšanja verzija MGB Roadstera sa motorom Rover V8, izrađenim u malim serijama.

Druga obnova je došla 1995, kada je lansiran dvosjed MG F. Postao je veliki hit i prodavao se u serijama nezamislivim za dvosjede od 1970-ih.

MG brend je, zajedno sa Roverovim brendom, prešao u MG Rover grupu u svibnju 2000., kada je BMW “razbio” Rover Group. Zbog toga su se MG oznake vratile na sportske Rover automobile, kao i na novi MG F model, poznat kao MG TF iz 2002 godine. Međutim, u travnju 2005. je proizvodnja prestala sa likvidacijom MG Rovera.

Sredstva MG Rovera je kupio kineski proizvođač Nanjing Automobile u srpnju 2005. (koga je poslije kupio SAIC u prosincu 2007.), i koji danas upravlja britanskom filijalom MG Motor UK.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime