logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 01 Srpanj 2017 20:15

2018. bit će u znaku obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva između Raba i San Marina

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
2018. bit će u znaku obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva između Raba i San Marina Izvor: TZG Raba

Dana 30. lipnja 2017., rapska je delegacija u sastavu gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, direktorica ureda TZG Rab Ivana Matušan te stručni suradnik TZG Rab i osoba zadužena za prijateljske gradove Nedjeljko Mikelić, posjetila prijateljski grad San Marino te prisustvovala važnim razgovorima oko obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva među gradovima.

Rapska je delegacija došla na poziv kapetanice (gradonačelnice) grada San Marino, gđe Marie Terese Beccari koja je sa svojim timom u sastavu Tommaso Rossini tajnik Gradskog vijeća San Marina i Simona Mazza, službenica državnog tajništva za unutarnje poslove države San Marino, iznijela svoja promišljanja vezano uz narednu obljetnicu. Obje su se strane složile kako će dogovori biti najefikasniji ako se formiraju organizacijski odbori sa svake strane, koji bi onda radili na programu obilježavanje ove obljetnice i koordinirali događanja koja se planiraju. Isto tako, obje su strane konstatirale da će sa razine grada postaviti proslavu na višu razinu tj. onu državnu – naime San Marino je i država, a priča oko ovog dugogodišnjeg prijateljstva će zasigurno zaintrigirati i hrvatski državnički vrh.

Prve ideje o proslavi su već naznačene – proslava ove obljetnice će trajati kroz cijelu godinu, oba će grada imati zasebna događanja, ali i zajednička, u kojima će Rabljani posjetiti San Marino i obratno. Prve konkretne ideje i formiranje odbora je dogovoreno kroz petnaestak dana, a slijedeći susret će se vjerojatno dogoditi za vrijeme Rabske fjere.

Prvi puta u povijesti dvije žene regentice Republike San Marino

Pola sata prije ovog sastanka rapska delegacija je posjetila i regentice Mimmu Zavoli i Vanessu D'Ambrosio, koje su izabrane 1. travnja ove godine. Prvi je to put u povijesti da su dvije žene regentice. Regentice su pozdravile zajedničku inicijativu gradova da se obljetnica dostojno proslavi te su ponudile svoju podršku za vrijeme svojeg doduše kratkog, ali vrijednog mandata.

Susret s velikim prijateljima Raba

Osim ovog službenog dijela, delegacija se susrela i sa velikim prijateljima Raba, Massimom Mancinijem, poznatom širem krugu Rabljana po svojoj nesebičnoj pomoći za vrijeme Domovinskog rata kada je Rabljane snabdijevao lijekovima, hranom i ostalim potrepštinama; Italom Righijem, organizatorom živih jaslica ili Epifanije u kastelu Montegiardino, čiji sudionici dolaze na Rab svaku Rabsku fjeru gdje već godinama imaju radionice u Plovanovovoj ulici; te Stefanom Ugolinijem, novoizabranim predsjednikom Federazione Balestrieri San Marino.

Po svemu sudeći, 2018. godina će biti vrlo interesantna za grad Rab, s obzirom da će ovakva proslava zasigurno imati i veliki marketinški značaj za destinaciju.

Pročitano 1677 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1