Home Vijesti 2018. bit će u znaku obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva između Raba i San Marina

2018. bit će u znaku obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva između Raba i San Marina

0
2018. bit će u znaku obilježavanja 50 godina od potpisivanja Povelje prijateljstva između Raba i San Marina

Foto: Izvor: TZG Raba

{gallery}San Marino 2017{/gallery}

Rapska je delegacija došla na poziv kapetanice (gradonačelnice) grada San Marino, gđe Marie Terese Beccari koja je sa svojim timom u sastavu Tommaso Rossini tajnik Gradskog vijeća San Marina i Simona Mazza, službenica državnog tajništva za unutarnje poslove države San Marino, iznijela svoja promišljanja vezano uz narednu obljetnicu. Obje su se strane složile kako će dogovori biti najefikasniji ako se formiraju organizacijski odbori sa svake strane, koji bi onda radili na programu obilježavanje ove obljetnice i koordinirali događanja koja se planiraju. Isto tako, obje su strane konstatirale da će sa razine grada postaviti proslavu na višu razinu tj. onu državnu – naime San Marino je i država, a priča oko ovog dugogodišnjeg prijateljstva će zasigurno zaintrigirati i hrvatski državnički vrh.

Rab danas oglas

Prve ideje o proslavi su već naznačene – proslava ove obljetnice će trajati kroz cijelu godinu, oba će grada imati zasebna događanja, ali i zajednička, u kojima će Rabljani posjetiti San Marino i obratno. Prve konkretne ideje i formiranje odbora je dogovoreno kroz petnaestak dana, a slijedeći susret će se vjerojatno dogoditi za vrijeme Rabske fjere.

Prvi puta u povijesti dvije žene regentice Republike San Marino

Pola sata prije ovog sastanka rapska delegacija je posjetila i regentice Mimmu Zavoli i Vanessu D’Ambrosio, koje su izabrane 1. travnja ove godine. Prvi je to put u povijesti da su dvije žene regentice. Regentice su pozdravile zajedničku inicijativu gradova da se obljetnica dostojno proslavi te su ponudile svoju podršku za vrijeme svojeg doduše kratkog, ali vrijednog mandata.

Susret s velikim prijateljima Raba

Osim ovog službenog dijela, delegacija se susrela i sa velikim prijateljima Raba, Massimom Mancinijem, poznatom širem krugu Rabljana po svojoj nesebičnoj pomoći za vrijeme Domovinskog rata kada je Rabljane snabdijevao lijekovima, hranom i ostalim potrepštinama; Italom Righijem, organizatorom živih jaslica ili Epifanije u kastelu Montegiardino, čiji sudionici dolaze na Rab svaku Rabsku fjeru gdje već godinama imaju radionice u Plovanovovoj ulici; te Stefanom Ugolinijem, novoizabranim predsjednikom Federazione Balestrieri San Marino.

Po svemu sudeći, 2018. godina će biti vrlo interesantna za grad Rab, s obzirom da će ovakva proslava zasigurno imati i veliki marketinški značaj za destinaciju.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime