Home Vijesti Monika i Günter Freyer od 1987., Christine i Thomas Elsen od 1971. i Monika Fogli Katzengleiner od 1980. – neraskidivo vezani za Rab

Monika i Günter Freyer od 1987., Christine i Thomas Elsen od 1971. i Monika Fogli Katzengleiner od 1980. – neraskidivo vezani za Rab

0
Monika i Günter Freyer od 1987., Christine i Thomas Elsen od 1971. i Monika Fogli Katzengleiner od 1980. – neraskidivo vezani za Rab

Foto: RabDanas

Monika i Günter Freyer od 1987. vjerni Rabu

Čak, kad smo se te godine iskrcali u rapskoj trajektnoj luci nismo se upustili u lutanje otokom. Zaustavili smo se nakon 4-5 kilometara u Barbatu, prvom naseljenom mjestu iz pravca trajektne luke i postali gosti gospođe Marije Peran, majke – nakon budućeg dugogodišnjeg domaćina i prijatelja – Željka Perana, rekao je na primanju u ponedjeljak 3. srpnja 2017., u Uredu TZG Raba u svoje, i u ime svoje supruge Monike, Günter Freyer i dodao

Činjenica da smo nakon toga svih proteklih 30 godina ostali vjerni Peranovima, Barbatu, Rabu a samim time i Hrvatskoj, dovoljno govori da naše godišnje odmore sa zadovoljstvom provodimo na ovom prekrasnom otoku, zaključio je gospodin Freyer.

Rab danas oglas

Značenju njihovih redovitih dolazaka na Rab u određenoj mjeri doprinosi i činjenica da dolaze s dalekog i od Hrvatske poprilično udaljenog dijela Njemačke – iz okolice Hanovera.

I njih je, kao i prethodnih preko 300 pojedinaca, bračnih parova i obitelji upisanih u do sada tri debele knjige vjernih gostiju TZG Raba, obradovao današnji prijam i uručena im Plaketa za njihovu dugogodišnju vjernost Rabu, uz brojne prigodne poklone koje su im – u prisustvu njihovog domaćina, inače aktualnog predsjednika rapskog Gradskog vijeća, Željka Perana – uručili, direktorica Ureda TZG Ivana Matušan i voditelj poslova Marketinga Turističke zajednice Luka Perčinić.

U utorak (4.7.2017.) u Ured TZG Raba pozvano je još dragih gostiju koji su dugi niz godina vjernih Rabu.

Christine i Thomas Elsen na Rab dolaze 46 godina

U 10 sati prijem je priređen za dugogodišnje goste obitelji Silvane i Marijana Padovana – njemački bračni par iz okolice Kölna Christine i Thomasa Elsen. Nakon što mu je majka 1970. s Raba, na kojem je ljetovala, poslala razglednicu na kojoj se vidi dio rapske luke s davno srušenim hotelom „Kontinentalom“ (na njegovom je mjestu, kasnije, „niknuo“ hotel „Padova“) Thomas se već slijedeće 1971. godine sa svojom djevojkom (a kratko vrijeme poslije toga i suprugom) Christinom, on kao 20 – godišnjak a ona kao 18 godišnjakinja, našao na Rabu, kojem su zajedno ostali vjerni, eto već punih 46 godina.

Njihovo prvo putovanje na Rab pospiješila je i činjenica da mu je djevojka Christine imala vlastiti automobil, što se i vidi iz jedne njihove fotografije slikane pred hotelom „Kontinental“ iz te prve godine njihovog dolaska na Rab.

Prve tri godine, prilikom dolazaka na Rab, bili smo gosti hotela „Kontinentala“, a onda smo prilikom našeg četvrtog dolaska na otok imali sreću upoznati se, najprije s Maricom i Antom – Tončijem Padovanom i postati njihovim stalnim gostima. Obitelji Padovan ostali smo vjerni i nadalje, kada su nam domaćini nastavili biti njihovi naslijednici Marijan i Silvana Padovan, rekao nam je između ostalog gspodin Thomas, koji svake godine sa suprugom Christinom stiže iz dijela Njemačke udaljenog od Raba punih 1300 kilometara.

Plaketu zahvale za 46 godina njihove vjernosti Rabu, kao i prigodne poklone, u prisutnosti njihovih domaćina Silvane i Marijana Padovana, uručili su im voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić i stručni suradnik i donedavni dugogodišnji direktor Ureda TZG-a Raba Nedjeljko Mikelić.

Monika Fogli Katzengleiner već 37 godina vjerna Rabu

Sat kasnije, u istom je prostoru primljena gošća, za koju bi se moglo reći da je kombinacija Austrijanke i Talijanke s naglaskom da živi u Italiji odakle na na Rab dolazi, sada već punih 37 godina. Riječ je o gospođi Moniki Fogli Katzengleiner. Ona je na Rab prvi puta stigla 1980. kada je također bila gošćom ranije spomenutog, davno srušenog hotela „Kontinentala“. Te 1980. godine na Rab je, zajedno s majkom, stigla prvi puta zahvaljujući nagovoru dvojice Rabom oduševljenih prijatelja, s kojima su kasnije zajedno nastavili dolaziti, svih idućih 36 godina.

I ove godine planirali smo zajedno doći na Rab, međutim jedan od dvojice spominjanih prijatelja teže je obolio, pa sam kod naših domaćina obitelji Blagdan iz Palita kod kojih inače odsjedamo posljednjih 25 godina, ovoga puta došla sama. Na početku su naši domaćini bili nezaboravni Marija i Vinko Blagdan, a danas su to njihovi naslijednici Sabina i Mladen Blagdan.

I gospođi Moniki Fogli Katzengleiner su Plaketu zahvale i prigodne poklone, uz nazočnost njihovog domaćina Sabine Blagdan uručili Luka Perčinić, voditelj marketinga i Nedjeljko Mikelić, stručni suradnik u TZG-a Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime