logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 28 Srpanj 2017 09:07

Gibonni izvrsnim koncertom na najljepši način priveo kraju rapsku fjersku bajku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)
Gibonni izvrsnim koncertom na najljepši način priveo kraju rapsku fjersku bajku Foto: Hrvoje Hodak

Vi ste moj život pretvorili u bajku, kazao je obraćajući se svojoj publici negdje pred sam kraj rapskog koncerta glazbenik nevjerojatne energije, splitski kantautor, srcopisac i misionar ljubavi Zlatan Stipišić Gibonni. Skladbom njegova oca, čuvara autentičnog klapskog izraza i skupljača baštinarskog zlata našega uzmorja, pokojnog maestra Ljube Stipišića Delmate, "Odom Rabu", simbolično je u izvedbi rapskih "Refula" prije tri dana započela 16. po redu Rabska fjera, a jutros je, odmah iza spektakularnog ponoćnog vatrometa, na prepunom i nikad raspjevanijem Trgu Municipium Arba, tu trodnevnu fjersku bajku Gibonni na najljepši način priveo kraju.

Dva sata čiste pozitive u kojoj je Gibonni rapskoj publici doista dao cijeloga sebe, prošlo je kao u trenu. Trg je disao u ritmu poznatih Gibinih uspješnica, a svaka je budila nove emocije. Izuzetna postava pratećih glazbenika (Nikša Bratoš, Marko Ramljak, Marko Reljanović, Maasej Kovačević, Branimir Gazdik, Brankica Jovanovski, Teo Brajčić) i vrhunska produkcija zvuka s velikom binom postavljenom na samoj rapskoj rivi, uz posebno raspoloženog Gibonnija, bili su garant nezaboravnog koncertnog doživljaja i savršen poklon Rabljanima, njihovim gostima, ali prvenstveno svim divnim sudionicima Rabske fjere koji su kroz protekla tri dana još jednom na najljepši mogući način osvijetlali ime grada Raba.

Onima koji nisu mogli biti na koncertu darujemo bogatu foto-galeriju, a Gibonniju i čitavom bendu u ime portala RabDanas veliko hvala na svemu što su nam kroz glazbu darovali.

 

  • Napisao i snimio: Hrvoje Hodak
Pročitano 13436 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia