Home Vijesti DHMZ – Vrijeme je izuzetno opasno, stoga budite spremni i na izvanredne mjere!

DHMZ – Vrijeme je izuzetno opasno, stoga budite spremni i na izvanredne mjere!

0
DHMZ – Vrijeme je izuzetno opasno, stoga budite spremni i na izvanredne mjere!

Foto: RabDanas

Već danas u 16 sati zabilježene su iznimno visoke temperature u cijeloj zemlji. U Zagrebu su bila 34,3 stupnja Celzijeva, na Rabu 34,2, a u Kninu čak 40 stupnjeva!

Prema podacima DHMZ-a more je također izrazito toplo, pa se tako na Rabu, prema mjerenju u 14 sati, možete “osvježiti” brčkajući se u 27°C.

Rab danas oglas

Crvena boja u ovom slučaju, podsjećamo, znači sljedeće: “Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.”

Bit će, tako, sve do nedjelje sunčano i vruće te vrlo vruće, no na kopnu ne posve stabilno. U četvrtak i petak uglavnom u gorju mala mogućnost za lokalne nestabilnosti, dok će u dane vikenda pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti biti vjerojatniji.

U dane vikenda zapuhat će sjeveroistočni vjetar. Trajat će toplinski val uz najviše dnevne temperature zraka uglavnom između 35 i 40 °C.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime