Home Vijesti TZG RABA – Uz 7%-tni porast u noćenjima zabilježeno i milijuntno noćenje 4 dana ranije nego lani

TZG RABA – Uz 7%-tni porast u noćenjima zabilježeno i milijuntno noćenje 4 dana ranije nego lani

0
TZG RABA – Uz 7%-tni porast u noćenjima zabilježeno i milijuntno noćenje 4 dana ranije nego lani

Foto: Foto: Hrvoje Hodak & Goran Novotny

Najviše noćenja u objektima u domaćinstvu

Najviše noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu, njih ukupno čak 599 362, zatim u hotelima 162 658, nekomercijalnom smještaju (vikendaši) 96 598, kampovima 94 205 te ostatak do milijuna u ostalim vrstama smještajnih objekata; dok je u 2016. godini, do 18.8. kada je ostvareno milijunto noćenje struktura izgledala malo drukčije: objekti u domaćinstvu zabilježili su 618 300 noćenja, hoteli 155 491 noćenja, kampovi 95 951 noćenje, nekomercijalni smještaj (vikendaši) 90 249, ostali ugostiteljski objekti za smještaj 53 944 te u ostalim vrstama smještajnih objekata do milijuntog noćenja.

Nijemci tradicionalno najbrojniji gosti Raba

Top 5 nacija koje su ljetovale na području grada Raba do dostizanja milijuntog noćenja u 2017-oj godini su: Nijemci sa 334 432 noćenja, Hrvati sa 103 623 noćenja, Austrijanci sa 102 552 noćenja, Slovenci sa 89 876 noćenja te Talijani sa 76 052 noćenja. Lani je bio isti poredak s neznatno različitim brojem noćenja, a veseli činjenica da su naši najbrojniji turisti naši susjedi, kao i domaći turisti, iako Rab ne zanemaruje ni ostala emitivna tržišta te nas u narednim sezonama sigurno očekuju iznenađenja i po tom pitanju.

Kumulativni rast od 7% u odnosu na 2016-u

Rab danas oglas

Ako uspoređujemo kumulativni rezultat do 14.8.2017. s lanjskom godinom, na području grada Raba bilježi se 7%-tni porast u noćenjima, dakle do tog dana u 2017. godini ostvareno je 1 004 387 noćenja, dok je u 2016. ostvareno 937 421 noćenja.

Nastavak borbe za što bolje mjesto na turističkom tržištu

Na navedenu statistiku, koja je važan dio turizma, međutim ne i ključan, nadovezala direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan:

Turistički rezultat na području Grada Raba rezultat je kontinuiranog rada i promišljanja čelnih ljudi involviranih u rapski turizam, na čelu s predsjednikom TZG Raba, ujedno i gradonačelnikom, gospodinom Nikolom Grgurićem. TZG Rab usko surađuje s Gradom Rabom i njegovim institucijama u cilju čim bolje organizacije turističke destinacije te samim time čim bolje ponude. Suradnja s krovnom institucijom TZ Kvarnera je odlična, a velika podrška HTZ-a izuzetno puno znači, s obzirom da se Rab mora izboriti za svoje mjesto na turističkom tržištu, ne samo na globalnoj, već i na nacionalnoj razini. Broj noćenja isključivo je statistički podatak koji nam daje određenu sliku o destinaciji, međutim nije presudan, te je cilj TZG Raba, da destinaciju kao što je grad Rab, učini čim kvalitetnijom i sadržajnijom, kako za strane tako i za domaće turiste, u kojoj neće biti broj noćenja presudan, već zadovoljstvo gosta.

Pred Gradom Rabom i Turističkom zajednicom grada Raba predstoji još čitav niz manifestacija do kraja godine kao što su Kantuni već ovoga tjedna, zatim Rab jazz festival, Kanata te Advent na Rabu. Ovim programima oživjet će se ponuda rapskog turističkog proizvoda, ali i svakodnevica žitelja otoka Raba, zaključila je Matušan.

Međutim, osim rada na manifestacijama do kraja ove godine, promišlja se već i slijedeća sezona koja će prema najavama biti puna pozitivnih iznenađenja i sasvim novih, atraktivnih programa.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime