logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 06 Listopad 2017 13:47

Obilježavanje 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske i 446. godišnjice bitke kod Lepanta

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Obilježavanje 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske i 446. godišnjice bitke kod Lepanta Izvor: Grad Rab

Jutros su povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u počast svim poginulim Rabljanima, ali i svim ostalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata palima za Domovinu Hrvatsku, uz središnji križ na Gradskom groblju u Rabu, vijenac položili i svijeće zapalile delegacije Grada Raba i svih rapskih braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

 

Dan neovisnosti obilježava se u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom, stoga i redakcija Rapskog lista i portala Rab Danas svim građankama i građanima čestita Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

Nešto kasnije na Trgu Slobode - rapskoj „Pjaceti“, vijenac ispod spomen ploče Ivanu de Dominisu, zapovjedniku rapske galije „Sv. Ivan“ i svim palim Rabljanima sudionicima jedne od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u povijesti, onoj koja se odigrala kod Lepanta 7. listopada davne 1571. godine, zajednički su položili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i predsjednik Udruge pomorskih kapetana Raba Branko Pahljina.

Pročitano 990 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia