logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 19 Listopad 2017 11:43

Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u SŠ Markantuna de Dominisa Rab Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

U Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab proslavili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje na poseban način. Inicijativa je potekla od stručnog učitelja Alena Markovića, a pridružili su mu se kolege iz kabineta kuharstva Robert Bajčić i Dino Renić koji su izradili slasne delicije od jabuka.

 

U mjesecu listopadu inače se obilježava nekoliko dana vezanih za hranu pa je 12. listopada Dan zahvalnosti za plodove zemlje, 16. listopada Svjetski dan hrane, 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i 20. listopada Dan jabuka. Kroz edukativan i šaljiv program vodili su nas učenici 3.g Lorena Šćerbe i Antonio Šajbić.

Za početak smo pogledali demonstraciju dokazivanja škroba koju su uz stručno vodstvo razrednice i prof. biologije Lane Jurković izveli učenici 1.g razreda, a zatim je grupa učenika 2.g koji pohađaju etiku predstavila svoj plakat na temu Kruh za poslije.

Prof. fizike Darko Muža demonstrirao je učenicima karakteristike ne-newtonovskog fluida, a nakon toga je uslijedilo natjecanje u guljenju jabuka. Natjecali su se profesori Anita Pahljina, Marko Štokić, Damir Paparić, Dubravka Kolarević-Komarić, Iva Maškarin i ravnateljica Anka Bišić, a pobijedila je Dubravka Kolarević-Komarić te joj je za nagradu uručena zlatna jabuka.

Uslijedila je zatim degustacija koštica jabuke te nas je to i uvelo u kviz znanja vezan za plodove jeseni koji su pripremili Darko Muža i Lana Jurković. Sudjelovali su svi razredi, čak i jedna ekipa profesora, a titulu najboljih osvojila je ekipa 1.g te je i njima uručena zlatna jabuka.

Za kraj programa počastili smo se čipsom i savijačom od jabuke.

Hol škole krasio je i lijepi izložbeni stol ukrašen košarama punim jesenskim plodovima i plakati koje su učenici izradili na temu kruha, a škola je odisala atmosferom radosti i zajedništva.

  • Napisala: Margarita Čutul, prof.

 

Pročitano 2023 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1