Home Vijesti Provedite naljepše adventske dane na Jadranu, dođite na RAB!

Provedite naljepše adventske dane na Jadranu, dođite na RAB!

0
Provedite naljepše adventske dane na Jadranu, dođite na RAB!

Foto: RabDanas

 

Stižu šator s klizalištem i vlakić

U nadi da se u ovoj lijepoj marketinškoj priči oko Adventa na Rabu neće izgubiti puni smisao četiri nedjelje u došašću, te da će se druženje Rabljana i njihovih gostiju uz advetski ugođaj predivnoga grada sretno uklopiti u smisao pripreme za Božić i traženja njegove prave poruke, želimo Vam da vas ne zaobiđu radost iščekivanja, nada, budnost i čežnja koju nam donosi Božić.

Rab danas oglas

Da odmah riješimo svaku dječju dvojbu, ledena tradicija se naravno nastavlja pa će se od 15.12.2017. – 08.1.2018. na Trgu Municipium Arba pod šatorom moći klizati, ali i uživati uz brojne druge zabavne sadržaje na ledu. Jednako tako neupitno je i prometovanje božićno – novogodišnjeg vlakića od 15.-31.12.2017. na potezu od sportske dvorane do Nove rive svakodnevno (osim na Božić) od 9.00-12.00 i od 17.00-19.00 sati.

 

Više od 90% adventskog programa definirano

No da se mi vratimo na sam početak tiskovne konferancije na kojoj je u uvodnom obraćanju gradonačelnik Nikola Grgurić odmah istaknuo da je više od 90% programa ovogodišnjeg Adventa na Rabu već definirano. “Želimo”, napomenuo je u nastavku, “ponovno imati najbolji otočni Advent, a vezano uz takve želje u pripremi programa ovogodišnjeg, u odnosu na prošlogodišnji Advent, učinili smo dva veoma važna iskoraka. Bitno smo pojačali medijsku i marketinšku prisutnost i proširili prostor PR djelovanja. Očekuje nas Advent s daleko više instairanih dekoracija na potezu od parka Dorke, pa Ulicom Biskupa Draga sve do Trga Municipijum Arba, koji će i ove godine biti središnje mjesto odvijanja adventskog programa, ali i u produžetku, duž rapske rive, s konačnom željom da u godinama koje slijede adventskim događanjima spojimo povijesnu jezgru grada Raba i rapsku rivu s prostorom Poslovnog centra Mali Palit, odnosno sa Šarengradom”, kazao je Grgurić.

 

Rabljani s Petrom Grašom u novu 2018. godinu

Naglasivši da organizaciju ovogodišnjeg adventa na Rabu potpisuju Grad Rab, Turistička zajednica Grada Raba, Pučko otvoreno učilište i gradske komunalne tvrtke, Grgurić je naglasio da će u programu, koji će službeno startati 1. prosinca, sudjelovati članovi brojnih rapskih udruga, rapske klape, Folklorno društvo „Rapski tanac“, Limena glazba DVD-a Rab, Mješoviti pjevački zbor „Refuli“, ženska klapa “Anima Arbae”, te da će u tom razdoblju biti održano čak 13 koncerata, znatno više nego lani. Jedan od tih je i koncert s kojim će Rabljane i njihove goste u novu 2018. godinu uvesti popularni Splićanin Petar Grašo.

„Sve će dakle započeti u petak, 1. prosinca u 19 sati paljenjem božićnog drvca na Trgu Municipium Arba uz dječicu DV „Pahuljica Rab“, Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab i naše raspjevane “Refule”, rekla je, između ostalog, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Katarina Ribarić, potvrdivši informaciju da se ove godine adventski program događati na povećanom prostoru.

Ravnateljica je spomenula neke od najavljenih 13 koncerata tijekom Adventa, kao što su to: Glazbena retrospektiva „Putokaza“ (15.12.), uslijedit će koncert „Opće opasnosti“ (16.12.), 26. prosinca nastupa klapa Kontra, a Božićno-novogodišnji koncert u prostoru rapske katedrale izvest će 28. prosinca rapske klape „Eufemija“, „Krijanca“, “Kristofor” te ženske klape „Sozal“ iz Raba i „Užanca“ iz Lopara, a svima njima priključit će se i Mješoviti pjevački zbor „Refuli“. Predzadnjeg dana u godini prisutne će na Trgu Municipijum Arba razveseliti “Bosutski bećari“ i, kako je već spomenuto, novogodišnja je noć rezervirana za Petra Grašu.

„Božićna čarolija“, rekla je na kraju ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić, “opet će se događati u Ulici Biskupa Draga koja spaja Trg Municipijum Arba s parkom Dorka u vremenu od 1.12.2017. pa sve do 8.1.2018., a program će ponuditi i kazališne predstave, koncerte učenika GŠ Ivana Matetića Ronjgova, podružnice Rab, Dječjeg vrtića “Pahuljica” – Ususret Božiću. Neće izostati ni žive jaslice udruge Tunera, slijetanje Djeda Božićnjaka kojeg će na Novoj rivi uz dječicu dočekati njegovi vjerni Moto mrazovi, kao ni tradicionalna podjela sadnica maslina vjenčanima u 2017., sve to naravno uz blagdansku ugostiteljsku ponudu i Božićni sajam.

 

Hotel Padova otvoren za adventske goste Raba

Direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan rekla je da su svi djelatnici TZG Raba ponosni na činjenicu da su i oni dio organizacijskog tima ovogodišnjeg Adventa na Rabu, te da će dati svoj puni doprinos da rapski Advent, bez namjere da konkurira onom zagrebačkom, i ove godine bude najbolji na Kvarneru i ukupno na jadranskim otocima. I Matušan je spomenula ovogodišnju pojačanu marketinšku aktivnost istaknuvši kako su medijski pokrovitelji ovogodišnjeg Adventa na Rabu; „Večernji list“, jednim dijelom i „Novi list“, te određeni Web portali.

Sve će to, kazala je Matušan, vjerojatno rezultirati i većim brojem dolazaka gostiju na Rab u vrijeme Adventa, a s tim u vezi dobro je znati da će jedini otvoreni hotel na području grada Raba biti Hotel Padova, (Grand hotel Imperial i Hotel Arbiana uskoro kreću s projektima uređenja za turističku 2018.). Matušan vjeruje da će po potrebi, sa svojim smještajnim kapacitetima pomoći privatni iznajmljivači.

 

Poziv privatnim iznajmljivačima da svojim smještajnim kapacitetima prošire adventsku ponudu Raba

Tiskovnu je konferenciju zaključio gradonačelnik Nikola Grgurić, koji je, izrazivši zadovoljstvo što će se dio ugostiteljskih objekata u vrijeme Adventa na Rabu uređivati za sljedeću turističku 2018. godinu, uputio apel rapskim privatnim iznajmljivačima da otvore svoje prostore te da uz hotel „Padovu“ prošire ponudu smještajnih kapaciteta gostima, tim više što odnedavno mogu udruženo djelovati i kroz osnovanu Udrugu rapskih privatnih iznajmljivača.

 

I na kraju, u nadi da se u ovoj lijepoj marketinškoj priči oko Adventa na Rabu neće izgubiti puni smisao četiri nedjelje u došašću, te da će se druženje Rabljana i njihovih gostiju uz advetski ugođaj predivnoga grada sretno uklopiti u smisao pripreme za Božić i traženja njegove prave poruke, želimo Vam da vas ne zaobiđu radost iščekivanja, nada, budnost i čežnja koju nam donosi Božić.

 

ADVENT NA RABU – Program

 

  • 1.12. – 08.01. Blagdanska ugostiteljska ponuda i Božićni sajam – Trg Municipium Arba i Ulica Biskupa Draga
  • 1.12. Paljenje božićnog drvca – DV „Pahuljica Rab“, Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab, MPZ Refuli – Trg Municipium Arba, 19.00 sati
  • 1.12. – 08.01. – Božićna čarolija – Park Dorka, Ulica Biskupa Draga, Trg Municipium Arba
  • 4. 12. Ususret sv. Nikoli – kazališna predstava Tri praščića, GKL Rijeka – Kazališna predstava za djecu – 10.30, 11.30 i 12.30 sati – Kino Rab
  • 3.12. Paljenje prve adventske svijeće – Prigodan program – Joso Butorac i Mladen Žmak – park Dorka, 19.00 sati
  • 6.12. – podjela poklona sv. Nikole
  • 6.12. Prigodni program obilježavanja dana sv. Nikole – Rapska plovidba d.d. – Gradska loža, 10.00 sati
  • 6.12. Koncert Glazbene škole I. M. Ronjgova, podružnica Rab – „Sv. Nikola“ – Glazbena škola, 18.00 sati
  • 10.12. Paljenje druge adventske svijeće – Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab
  • 12.12. kazališna predstava za djecu „Lucijina priča“ – Kino Rab, 14.30 sati
  • 15. 12. – 08.1. Klizalište  – Trg Municipium Arba
  • 15.-31. 12. božićno-novogodišnji vlak od sportske dvorane do Nove rive svakodnevno (osim na Božić) od 9.00-12.00 i od 17.00-19.00 sati
  • 15. 12. koncert Dotakni mjesec, Putokazi, glazbena retrospektiva
  • 16.12. koncert Opća opasnost – Trg Municipium Arba
  • 17.12. Paljenje treće adventske svijeće – Dječji vrtić „Pahuljica“ Rab
  • 20.12. Božićni koncert Glazbene škole I. M. Ronjgova, podružnica Rab – Kino Rab, 18.30 sat
  • 21.12. Koncert Dječjeg vrtića “Pahuljica” Rab “Ususret Božiću” – Školska sportska dvorana, 18.00 sati
  • 22.12. Božićno druženje – Žive jaslice – Udruga Tunera – Kulturni program – park Dorka, 18.00 sati
  • 23.12. Predstava na ledu „Neobična ledena čarolija“ – Klizački klub „Medo“ – Trg Municipium Arba, 17.00 sati
  • 23.12. Paljenje četvrte adventske svijeće – Park Dorka, 19.00 sati 
  • 24.12. Badnjak – Trg Municipium Arba, od 9.45 sati

slijetanje Djeda Božićnjaka padobranca na Novu rivu i program uz moto mrazove 
     – podjela sadnica maslina parovima vjenčanima u 2017. godini
     – tradicionalna gastro ponuda ribljih specijaliteta 
     – glazbeni program uz Igora Delača i Aura bend

  • 26.12. Klapa Contra – Trg Municipium Arba
  • 28.12. Božićni koncert rapskih klapa i zbora – Eufemija (m), Krijanca (m), Kristofor (m), Sozal (ž), Užanca (ž) i MPZ Refuli – 19.00, Crkva Uznesenja BDM
  • 29.12. Bosutski bećari – Trg Municipium Arba
  • 30.12. Božićno druženje – Žive jaslice – Udruga Tunera – Kulturni program – park Dorka, 18.00 sati
  • 31.12. Silvestrovo – Trg Municipium Arba, od 10.00 sati

– Kulturni program – Limena glazba DVD-a Rab, Folklorno društvo „Rapski tanac“
     – Tradicionalna gastronomska ponuda
     – Doček nove godine u podne za djecu – „Tisuću najljepših želja“
     – Zabavni program uz grupu Venus
     – Doček Nove godine – koncert Petar Grašo

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime