logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 21 Prosinac 2017 19:57

Kreativno zajedništvo Barbaćana u božićnom dekoriranju župne crkve i izradi jaslica

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Kreativno zajedništvo Barbaćana u božićnom dekoriranju župne crkve i izradi jaslica Foto: Hrvoje Hodak

I ove smo godine zavirili u crkvu sv. Stjepana u Barbatu kako bi još jednom, u ovo vrijeme došašća, na djelu vidjeli kreativnost, vještine i zajedništvo članova barbatskih udruga Komin i Dolin.

Naime i ove su godine, kako to već tradicija nalaže, prijatelji složno prionuli uređenju crkve i njezinog okoliša, s posebnim naglaskom na božićne jaslice koje svake godine iznova oduševe svakoga tko dođe u barbatsku župnu crkvu.

Prekrasne jaslice napravljene s puno pažnje, ovoga su puta smještene pred samim oltarom, i plijene odabirom raskošnog korijenja te igrom kamena i zelenila velebitske mahovine.

Čitav interijer crkve prekrasno je ukrašen, a dok smo fotografirali jaslice, složna ekipa krenula je i s uređenjem prilaza crkvi i njezinog pročelja.

Pokušali smo vam fotografijama dočarati ljepotu barbatskih božićnih jaslica, no one su tek pozivnica da dođete do crkve sv. Stjepana i da sami osjetite duh Božića u Barbatu.

Pročitano 3443 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1