Home Vijesti Predstavnici TZG Raba i TZO Lopar na sajamskim nastupima u Beču i Stuttgartu

Predstavnici TZG Raba i TZO Lopar na sajamskim nastupima u Beču i Stuttgartu

0
Predstavnici TZG Raba i TZO Lopar na sajamskim nastupima u Beču i Stuttgartu

Foto: Izvor: TZG Raba i TZO Lopar

 {gallery}Sajmovi 2017{/gallery}

 

Sajam u Beču

Rab danas oglas

– Austrija je za otok Rab izuzetno važno emitivno tržište i već smo 15-ak godina prisutni na sajmu u Beču, kazao nam je direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo, a uz Rab, na štandu HTZ-a prisutni su Lošinj, Cres, Pag, Šibenik, Jadrolinija, HGK, Kamping udruženje Hr, Zagreb Inače, Austrijanci u strukturi noćenja i dolazaka na nivou otoka Raba čine 10-12%, tj. ostvaruju oko 30.000 dolazaka i oko 250.000 noćenja, a s obzirom da im je naše more najbliže, Austrijanci vrlo rado dolaze u Hrvatsku, pa tako i na Rab. Dobre su platežne moći i zanimaju ih uglavnom hoteli, zatim privatni smještaj, a vrlo malo interesa iskazuju za kampove. Vole se vraćati u destinaciju, tako da ima onih koji dolaze već preko 30 godina. Uglavnom ih zanima koje su novosti u ponudi destinacije, mogućnosti dolaska na otok i sl. Sajam traje do nedjelje, a nakon toga idu pripreme za slijedeće važne sajmove kao što su München, Nürnberg, Berlin, zaključio je Mušćo.

Treba spomenuti i to da se na sajmu u Beču predstavlja i hotel Arbiana sa svojim zaposlenicima što je također promocija Raba i rapskog turističkog proizvoda.

 

Sajam CMT Stuttgart

Dok je direktor Ureda TZO Lopar na turističkom sajmu u Beču, od danas, 13. siječnja, pa sve do 21. siječnja 2018. traje sajam CMT Stuttgart u Njemačkoj, a na njemu se trenutačno nalaze direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Rab Luka Perčinić.

– Nijemci su poslovično najodaniji rapski turisti, osim što su broj jedan po broju dolazaka i noćenja, koriste sve oblike smještaja – od onog hotelskog preko smještaja u domaćinstvu pa sve do smještaja u kampovima. Kao turisti su vrlo zahvalni, pristupačni i odani, međutim kako se mijenjaju trendovi u turizmu, i Rabljani se moraju sve više truditi oko njemačkih turista, kazala nam je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan.

Sajam u Stuttgartu ove godine slavi čak 50 godina svojeg postojanja, prvotno pod nazivom Motor Sport Freizeit, međutim od 1973. mijenja ime u ono današnje – Caravan Motor Tourismus, te je upravo ove godine prigodno otvorena još jedna, deseta hala. Sajam CMT Stuttgart  2018 broji čak 2.192 izlagača iz 100 zemalja kao i 360 gradova i regija, a zemlje partneri su Panama i Mađarska, dok je partnerska regija ove godine Trentino. Sajam se prostire na čak 120.000 m2, a od spomenutih 10 hala, 6 je vezano za kamping, dok je 4 hala vezano za turizam. Rab i Lopar se nalaze na Kvarnerovom štandu u hali 9 zajedno s predstavnicima TZ otoka Krka – kampovi otoka Krka, Camping Glavotok Krk, Cresanka d.d. Cres, Jadranka Kampovi – Losinj, TZG Crikivenica – Jadran Crikvenica. Inače, na sajmu u Stuttgartu zastupljena je i cjelokupna hrvatska ponuda na HTZ-ovom štandu u hali 6.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime