logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 17:12

Rabljani na blagdan Sveta tri kralja u tradicionalnoj posjeti San Marinu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Rabljani na blagdan Sveta tri kralja u tradicionalnoj posjeti San Marinu Foto: Goran Novotny

Rabljani su prošloga vikenda nastavili 16 godina dugu tradiciju i posjetili prijatelje iz San Marina, točnije iz Castella Montegiardina.

Arti e mestieri redoviti su sudionici Rabske fjere, dok Rabljani "uzvraćaju" posjetom za San Epifaniju iliti Sv. tri kralja i njihovo uprizorenje živih jaslica - Presepe vivente.

Ovu atraktivnu srednjovjekovnu manifestaciju posjetili su i predsjednici države San Marino, Capitani Reggenti budući da je država administrativno podijeljena na devet castella.

Ovo je bila prilika i za posjetu castellu San Leu i Riminiju, te razgledavanje kulturnih znamenitosti u San Marinu među kojima je bila i katedrala Sv. Marina.

Izuzetno gostoprimljivim domaćinima na čelu s gradonačelnikom Giacomom Rinaldijem pridružili su se dugogodišnji i vijerni prijatelji otočana, Massimo Mancini i Italo Righi.

Valja napomenuti kako je 2018. godina u kojoj će Grad Rab i San Marino međusobnim posjetama popraćenim nizom svečanosti i događanja, proslaviti 50. obljetnicu potpisivanja Povelje o bratimljenju i na taj način dodatno učvrstiti ovu lijepu priču o dugotrajnom prijateljstvu.

Pročitano 1695 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1