logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 13:40

Održana redovna godišnja i izborna skupština Udruge antifašista otoka Raba

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Održana redovna godišnja i izborna skupština Udruge antifašista otoka Raba Foto: Ivica Hodak

U do kraja ispunjenom prostoru Velike vijećnice Grada Raba prošle je subote (27. siječnja) održana redovna, ali i ranije od očekivanog, izborna skupština Udruge antifašista otoka Raba.

 

Otvarajući skupštinu čijim je radom u ulozi predsjednika radnog predsjedništva moderirao Zdenko Antešić, okupljene je najprije pozdravio predsjednik Udruge Vanja Seršić. Posebne je pozdrave pritom uputio gostima, predsjedniku Gradskog vijeća te ujedno i predsjedniku rapskog Časničkog zbora Željku Peranu i predsjednici Udruge umirovljenika otoka Raba Mariji Batistić - Mateši.

Nakon Seršića, okupljene je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Peran. Poželio im je da i nadalje budu, kao i do sada, jednako ili još uspješniji u svom radu, naglasivši kako vjeruje da će na ovoj skupštini, kao i uvijek do sada, za čelne ljude Udruge biti izabrani njihovi najbolji kandidati.

 

Izvješće o radu za prošlu godinu, kao i prijedlog Programa rada Udruge za 2018. podnio je do tog trenutka još uvijek aktualni predsjednik Vanja Seršić. Prema njegovom mišljenju, u najvećoj mjeri zbog objektivnih razloga, Program rada Udruge u 2017. godini ostvaren je djelomično. Vezano uz taj podatak Seršić je najavio – smatrajući i sebe djelomično odgovornim – da više neće obnašati funkciju predsjednika pa je zbog toga skupština bila i izborna. Međutim, dodao je, shodno svome nazoru, ostat će vjeran Udruzi i biti i nadalje njezinim članom.

Nakon podnijetih Izvješća o radu i prijedloga Programa rada u narednom razdoblju koje je Skupština jednoglasno prihvatila, kratkim reagiranjem oglasio se samo član Udruge Josip Sušić - Bepo. Napomenuo je da je tek sada, zahvaljujući podnijetom Izvješću o radu, čuo da je bilo planirano putovanje članova Udruge u Poljsku do najvećeg koncentracijskog logora nacističke Njemačke u Auschwitzu, koje je otkazano jer su interes za to putovanje pokazala samo četiri člana Udruge. „Mislim da je to putovanje trebalo na neki način „glasnije“ najaviti, jer ja bih bio jedan od zainteresiranih i to zbog robijaškog broja 85730 kojeg je u Auschwitzu imala moja majka“ napomenuo je Sušić, dodavši usput svoje žaljenje zbog odlaska Vanje Seršića s funkcije predsjednika Udruge.

 

Na skupštini je za novog predsjednika Udruge (ponovno, jer se na toj funkciji već jednom nalazio) jednoglasno izabran Ivica Lupić, a za njegovog zamjenika izabran je dosadašnji predsjednik Vanja Seršić. Izabran je i novi sastav Predsjedništva Udruge koji broji 13 članova, te novi sastav Nadzornog odbora, kojemu će predsjedavati Berislav Dumić.

Rad skupštine Udruge, koja u ovom trenutku broji respektabilnih 264 članova, zaključen je svečanim uručenjem plaketa i zahvalnica zaslužnim članovima Udruge. Plakete su uručene; Mariji Batistić – Mateši, Josipu Ribariću, Josipu Perčiniću - Belu i Slavku Raku, dok je zahvalnica uručena Zdenku Taribi.

 

Zbog projekta na kojem sada zdušno radi, a vezuje se uz istraživanje o gotovo 200 poginulih Rabljana u NOV tijekom Drugog svjetskog rata, Udruga antifašista otoka Raba će republičkoj Udruzi antifašista, dostaviti prijedlog da se posebno priznanje za taj rad dodijeli prof. Ivi Bariću.

Pročitano 1511 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1