Home Vijesti MINKENJUGEND i IN VITRO – rapski srednjoškolci u glavnoj ulozi na ovogodišnjem suđenju Juri Piškancu

MINKENJUGEND i IN VITRO – rapski srednjoškolci u glavnoj ulozi na ovogodišnjem suđenju Juri Piškancu

0
MINKENJUGEND i IN VITRO – rapski srednjoškolci u glavnoj ulozi na ovogodišnjem suđenju Juri Piškancu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

I ove godine srednjoškolci su nas oduševili svojom maštovitošću, shvaćanjem karnevala te porukama koje su kao sudionici poslali. Predstavile su nam se dvije maškarane skupine IN VITRO i MINKENJUGEND. Dramska skupina pod vodstvom prof. Margarite Čutul nasmijala je publiku izvodeći skeč „Lezi pod palmu i uživaj“.

Rab danas oglas

Obje maškarane skupine zasluženo su odnijele nagradu čiji je pokrovitelj Grad Rab, a radi se o jednodnevnom izletu.

 

Rapski srednjoškolci mirno prosvjeduju na Piškancu 2018. – sve ih nadgleda Časni sud, a iznad svih njih, onaj koji najbolje čuje Onoga koji ima posljednju riječ, uvaženi gospodin Panto (H.H.) / Foto: Ivica Hodak

 

Po završetku zabavnog dijela programa uslijedilo je suđenje kojim je koordinirao već svima dobro znani sudac Giovani Komedijanović ili Željko Peran, u ulozi tužitelja gospodina Jere Kurbašića predstavio nam se Miljenko Tariba dok se kao branitelj svojski borio Đuro Mutikaširović ili Željko Dumičić. Sve je to detaljno zapisivao notar Panto odnosno Danijel Potočnjak.

 

Sudilo se tako Juru za mnoge nedaće poglavito za smanjenje broja rođenih na Rabu, spor Hrvatske i Slovenije u koji se uključuju i Rabljani, neizgrađen tunel od Drage do Kampora i svu ostalu muku koja je snašla Rabljane. Nakon suđenja u kojemu je optuženi Jure Piškanac zakonito branjen, i ove godine je izrečena presuda da se okrivljenik spali. Rečeno učinjeno, spaljen naočigled svekolike publike.

 

Za gastro ponudu bili su zaduženi Udruga Komin i ŠRK Kampor, a valja spomenuti i uvijek prisutne Bele maškare iz Draške Tunere kao i 101 Kamporca Dalmatinera koje je dopratila sama Cruela de Vil. Za dobru zabavu kojoj nije smetala hladnoća pobrinuli su se Koktelsi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime