Home Vijesti Kurdelice loparskih maškara vijorile na buri i hladnoći zadnjega dana karnevala

Kurdelice loparskih maškara vijorile na buri i hladnoći zadnjega dana karnevala

0
Kurdelice loparskih maškara vijorile na buri i hladnoći zadnjega dana karnevala

Foto: Izvor: CZK Lopar

 

 {gallery}Loparske maskare 2018{/gallery}

Rab danas oglas

Škola i vrtić također se svake godine uključuju u program pa su tako i ove godine, 9. veljače, osudili glavnog negativca u mjestu, Lula Pegulu. Nakon toga upriličena je karnevalska povorka i prigodna zabava uz animaciju klauna Kikija koji je brzim i spretnim oblikovanjem balona u najrazličitije oblike čitavo vrijeme održavao pažnju malih maškara.

Fešta i Mesopust, 11. i 13. veljače, stoljećima su već rezervirani za loparske maškare koje su shodno tradiciji na Mućelu i Melu podigli 20-ak m visoke bandere te pohodili kućanstva. Do rijetko se kojeg običaja na Rabu drži kao što Loparani drže do svojih maškara te ih je zaista bilo lijepo vidjeti u tako velikom broju unatoč hladnoći i buri, a njihove kurdelice nošene vjetrom izgledale su još živopisnije nego inače!

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „San Marino“ i Turističke zajednice Općine Lopar loparski su maškari već tradicionalno predstavljali svoje mjesto i otok na Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci (27. siječnja) te na međunarodnom Riječkom karnevalu (11. veljače).

Dobru zabavu garantirali su bend Trio Magic i Tamburaški sastav „Bosutski bećari“ koji su 10. i 13. veljače nastupali u šatoru pred školom u okviru programa organiziranog u suradnji Turističke zajednice Općine Lopar i ugostitelja te uz financijsku potporu Općine Lopar. Naravno, vrhunac svih maškaranih događanja bio je Mesopust koji se u Loparu smatra svojevrsnim praznikom, a ove godine začinili su ga „Bosutski bećari“ koji su napunili šator i oduševili one maškarane i nemaškarane!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime