logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Četvrtak, 16 Srpanj 2015 08:10

Gosti kojima se vrijedi pokloniti

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Izvor: TZ Grada Rab Izvor: TZ Grada Rab

Doista najvažniji pokazatelj kvalitete turizma jest zadovoljan gost, a kada taj gost jednom odredištu preko 30 godina kontinuirano poklanja dane svojeg godišnjeg odmora, onda taj gost doista zavrijeđuje našu posebnu pozornost i poštovanje. Dakako, ništa manje značajni u toj priči nisu ni domaćini, u ovom slučaju rapski iznajmljivači koji su se znali približiti gostu i dati mu često i puno više od osjećaja dobrodošlice.

Thomas Mathias Wieber na Rabu već 32. godinu zaredom

Najveći broj godina te vjernosti Thomas je ostvario ljetujući, posljednjih 30 godina, pa tako i ove 2015. godine, u Banjolu kod obitelji Anice i Dušana Javorana.
„A sasvim sam slučajno stigao na Rab, ne planirajući uopće taj dolazak”, ispričao nam je simpatični Thomas. “Naime, te 1983., ne rezerviravši si prije toga adresu gdje ću odsjesti, s obitelji sam odlučio otputovati na otok Krk. Međutim na području Rijeke pa tako i otoka Krka, u trenutku našeg dolaska padala je jaka kiša. Odlučili smo stoga ne poći na Krk, nego nastaviti vožnju do trenutka, ili točnije predjela gdje neće biti kiše. Eto, taj nas je slučaj doveo na Rab i dogodila se ljubav na prvi pogled. Od tada svako ljeto provodim na Rabu i to ne samo ja, nego i najveći dio moje obitelji, a zahvaljujući mojim pričama o Rabu, mogu reći da sam još mnogo mojih sunarodnjaka učinio ovisnima o Rabu.“
S ovakvim gostima, koji su ujedno i dragi prijatelji, iznimno su zadovoljni njihovi dugogodišnji domaćini, članovi obitelji Anice i Dušana Javorana, ali i djelatnici Ureda Turističke zajednice Grada Raba, koji su za gospodina Wiebera, njegovu suprugu i zeta te njihove domaćine Anicu i Dušana Javorana priredili prijam na kojem su gostu jubilarcu Thomasu Mathiasu Wieberu uručili prigodne poklone i Plaketu zahvale za njegovu dugogodišnju vjernost Rabu.

Greta Magda Krämer - 50 godina neprekinute vjernosti Rabu

Gošća iz Njemačke Greta Magda Krämer ove je godine jubilarno 50. godinu zaredom ljetovala na otoku Rabu. Bio je to dovoljan razlog da se za dugogodišnju vjernu gošću Raba i njezine domaćine, bračni par Maricu i Živka Kunkeru, u Uredu Turističke zajednice Grada Raba priredi prijam te da joj se zahvali uručenjem prigodnih poklona i Plakete za njenih 50 godina kontinuiranih dolazaka na Rab koje nije omeo ni Domovinski rat.

Poklone i Plaketu vjernoj je gošći uručio direktor Ureda TZG Nedjeljko Mikelić.

Do prije pet godina, kada je nažalost umro, gospođa Greta je na Rab dolazila zajedno sa svojim suprugom i to po dva puta godišnje, u svibnju i rujnu. Budući se njihov rujanski boravak na Rabu događao u vrijeme poznatog u Münchenskog Oktoberfesta, Gretin suprug bi iz Njemačke na Rab dopremio u bačvama dovoljne količine piva s kojima bi kod Kunkerinih priredio mali Rapski Oktoberfest. Na tom privatnom festival pive osim njih I domaćina, uživali i ostali gosti koji su se u to vrijeme zatekli smješteni kod bračnog para Kunkera, pa čak i njihovi prijatelji za koje su znali da se u to vrijeme odmaraju na Rabu.
- Iako smo to redovito činili i ranije, na ovogodišnjem rastanku počastili smo Gretu posebnim zajedničkim ručkom, obilježavši tako i s naše strane ovogodišnju jubilarnu 50. godišnjicu njezinih dolazaka na naš otok, rekli su nam, između ostalog njezini simpatični domaćini Marica i Živko Kunkera.

Bračni par Eppinger iz Stuttgarta Rabu se vraća pune 54 godine

“Prvi puta na Rab smo stigli 1961. godine I tada smo najveći dio godišnjeg odmora, proveli kampirajući na tadašnjem kupalištu Treća Padova, na prostoru gdje je nekoliko godina kasnije niknuo poznati Auto kamp Padova III”, rekli su nam, na prijmu je za njih i njihovog domaćina, točnije domaćicu u posljednjih 29 godina, Zlatu Brnabić, priređen u Uredu Turističke zajednice Grada Raba.

“Čast napretku u tih proteklih 50 i više godina naših redovitih dolazaka, ali više smo uživali u onom Rabu od prije pedesetak godina”, naglasio je gospodin Werner Friedrich Eppinger.
Inače, bračni par Eppinger vjerni su posjetitelji i kupači na jednoj od najpoznatijih nudističkih plaža na Jadranu u uvali „Kandarola“ na predjelu Suhe Punte na kojoj su se 1938. godine navodno goli okupali i engleski kralj Edward VIII. i ljubav njegovog života lady Wallis Simpson.

Ove posebne goste Raba, ugodno je iznenadio prijam u Uredu Turističke zajednice na kojem im je voditelj marketinga TZG Raba g. Luka Perčinić, uručio Plaketu i prigodne poklone zahvalivši im pritom na njihovoj dugoj vjernosti Rabu.

Pročitano 1989 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1