Home Vijesti Dječji vrtić „Pahuljica“ 23. i 24. ožujka 2018. domaćin konferencije za voditelje radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“

Dječji vrtić „Pahuljica“ 23. i 24. ožujka 2018. domaćin konferencije za voditelje radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“

0
Dječji vrtić „Pahuljica“ 23. i 24. ožujka 2018. domaćin konferencije za voditelje radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“

Foto: Izvor: DV Pahuljica

 

Dječjem vrtiću „Pahuljica“ na Rabu šest educiranih voditeljica već devetu godinu kontinuirano s roditeljima provodi besplatne radionice oba programa “Rastimo zajedno”. U radionice se uključuju i roditelji čija djeca ne pohađaju vrtić, očevi, odgojitelji te se podrška roditeljima male djece u gradu Rabu širi iz godine u godinu. Procjenjujemo da je do sada istoimeni program prošlo više od stotinu roditelja. 

Rab danas oglas

Godišnja konferencija koja će se odvijati u konferencijskoj dvorani Hotela “Padova” na Rabu, predstavlja redoviti stručni skup iznimno važan za održivost i osiguranje kvalitete rada voditelja svih programa „Rastimo zajedno“ te svake godine okupi oko 200 voditelja radionica s roditeljima najmlađe djece i roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju.

 

Program podrške roditeljstvu, radionice s roditeljima najmlađe djece „Rastimo zajedno” razvijen je u okrilju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku (2008.), a zatim i prilagodba ovog programa namijenjena roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju pod nazivom „Rastimo zajedno Plus“ (2013.). Oba su programa za roditelje besplatna. Programi „Rastimo zajedno“ provode se u 67 gradova na području cijele Hrvatske. Do danas je educirano oko 700 voditeljica i voditelja i procjenjujemo da je radionice pohađalo više od 4000 roditelja.

 

Od 2010. godine oba ova programa uspješno se provode u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ na Rabu u kojem šest educiranih voditeljica već devetu godinu kontinuirano provodi besplatne radionice s roditeljima. U radionice se uključuju i roditelji čija djeca ne pohađaju vrtić, očevi, odgojitelji te se podrška roditeljima male djece u gradu Rabu širi iz godine u godinu. Procjenjujemo da je do sada istoimeni program prošlo više od stotinu roditelja. 

 

Dječjem vrtiću „Pahuljica“ iznimna je čast što je ove godine domaćin ovog važnog državnog skupa, osme konferencije voditelja radionica „Rastimo zajedno“. Osim što je on profesionalni izazov za našu ustanovu, smatramo da je izazov i za našu lokalnu zajednicu koja se kroz organizaciju ovakvog skupa može promovirati u turističkom, kulturnom i gastronomskom smislu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime