logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 00:37

Rab u Berlinu na 52. Međunarodnoj burzi turizma (ITB) najvećem turističkom sajmu na svijetu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Rab u Berlinu na 52. Međunarodnoj burzi turizma (ITB) najvećem turističkom sajmu na svijetu Izvor: TZG Raba

Na ovogodišnjem izdanju ITB-a predstavljalo se oko 10.000 turističkih poduzeća iz 186 zemalja i turističkih regija, a nakon dulje stanke, dvije su se rapske turističke zajednice, TZG Raba i TZO Lopara, odlučile predstaviti na štandu Kvarnera.

 

 

ITB Berlin 2018 je sa svojih 26 ogromnih prezentacijskih hala, međusobno udaljenih toliko da ih prometno povezuju shuttle-busovi, privukao golemu pozornost medija, pa je tako interes za praćenje najnovijih turističkih trendova, različitih tehnoloških inovacija pri rezerviranju smještaja i provjeravanju rezervacija, kao i najneobičnijih želja modernog gosta, iskazalo čak 5 tisuća službeno akreditiranih stranih novinara iz više od stotinu zemalja svijeta, i još tisuću njemačkih novinara, na tisuće fotoreportera te više od 400 blogera. Raspolažemo podatkom da je sajam obišlo 109.000 registriranih poslovnih posjetitelja - kupaca, odnosno cca 150.000 posjetitelja ukupno, a bilo je tu i 28.000 sudionika kongresa, na kojem je sudjelovalo 430 govornika, među kojima 50% top mannagera.

 

Na sajmu su prva dva dana bili prisutni i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli te direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji su se tijekom sajma u Berlinu susreli s brojnim važnim partnerima s njemačkog tržišta poput Jet2com-a, TUI-a, Expedie, Olimara, Germanie, Eurowingsa, Condora, Thomasa Cooka Njemačka i drugih.

 

Tijekom prvoga dana sajma najveći je interes izazvao upravo novi koncept i kreativno rješenje nastupa HTZ-a na turističkim sajmovima. Riječ je o radu „Povezivanje raznolikosti i otvorenosti“, tima Grupa + Arhikultura (Tihana Taraba, Filip Despot, Tvrtko Topić). Naglasak novog rješenja nastupa na turističkim sajmovima pruža dojam otvorenosti, vizualne jasnoće i urednosti te kvalitetne organizacije, koja se ostvaruje i standardizacijom isticanja vizualnih obilježja izlagača na pojedinačnim štandovima te dizajnerskim namještajem hrvatske proizvodnje kao ambasadora domaće kreativnosti i kvalitete.

 

Voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić za rapskim turističkim štandom

 

Odmah preko puta HTZ-ovog, nalazio se i štand Kvarnera gdje su i Rabljani izlagali svoju cjelokupnu turističku ponudu odmah pored Lošinja, Cresa, Crikvenice i Krka. Prva tri dana sajma bila su zatvorena za širu javnost i namijenjena isključivo poslovnim sastancima, pa se tijekom posljednja dva dana očekivalo najviše individualnih upita posjetioca.

Razlog dolaska Raba na ovaj sajam zapravo je vrlo jednostavan, kazala nam je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, ITB Berlin je najveći svjetski turistički sajam, a turistička zajednica je pokazala kako spada upravo u red najboljih, omogućivši svojim partnerima da je posjete upravo tu gdje se poslovi dogovaraju i sklapaju.

Osim poslovnog dijela, ovaj su sajam obilježila i nezaobilazna druženja, kao i na našim štandovima već tradicionalno darivanje žena ružama, čega su se prihvatili ministar Gari Cappelli i direktor Glavnog Ureda HTZ-a, Kristjan Staničić.

 

U nedjelju 11. ožujka završio je ovogodišnji najveći sajam turizma na svijetu ITB Berlin 2018, a to znači da će uskoro hotelijeri moći jako dobro procijeniti kakva ih sezona očekuje. S obzirom da su rapski hotelijeri optimistični, ne preostaje drugo osim da očekujemo još jednu odličnu turističku sezonu, a na Rabljanima ostaje da se kvalitetno za istu pripreme.

Pročitano 2023 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1