logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Subota, 07 Travanj 2018 08:39

U Velikoj vijećnici Grada Raba predstavljena knjiga „Okućnica i vrt – od proljeća do zime“

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U Velikoj vijećnici Grada Raba predstavljena knjiga „Okućnica i vrt – od proljeća do zime“ Foto: Ivica Hodak

Pred okupljenima u Velikoj vijećnici Grada Raba knjigu su predstavili njezini autori, oboje diplomirani inžinjeri agronomije, gospođa Mirta Blažević (Matulji) i naš Rabljanin gospodin Željko Peran, te u ime izdavača Naklade Kvarner, gospodin Franjo Butorac.

 

 

Knjiga je otisnuta na 336 stranica na kojima se nalazi mnoštvo praktičnih savjeta i konkretnih prijedloga vezanih uz uređenje vrtova i okućnica u klimatskim uvjetima ovoga našega područja – Kvarnera, Istre i otoka.

 

 

 

- S obzirom da smo već zakoračili u proljeće, možda smo tek koji dan „zakasnili“ s predstavljanjem ove knjige, no još uvijek se datum njezinog predstavljanja vremenski vezuje uz naslov „Okućnica i vrt – od proljeća do zime“, naglasila je gospođa Mirta Blažević.

O knjizi su nakon nje govorili, u ime izdavača, njezin urednik gospodin Franjo Butorac i drugi autor gospodin Željko Peran.

Peran je kazao da je knjiga koncipirana tako da pomogne ljudima ovoga kraja u njihovom nastojanju da okoliš svojih kuća i stanova učine ljepšim i privlačnijim, osobito oko objekata koji služe i za iznajmljivanje turistima, jer dodao je: Rezultati istraživanja o tome što je današnjem turistu važno pri odabiru destinacije i smještajnih jedinica u kojima će provesti svoj godišnji odmor, upućuju na to da su kuće s lijepo uređenim okolišem i do 30% bolje popunjene tijekom turističke sezone.

 

Za knjigu „Okućnica i vrt – od proljeća do zima“, autorski dvojac Blažević – Peran, napravio je selekciju samo nekih od brojnih danas poznatih vrtnih i kućnih ukrasnih biljaka, opisavši detaljno njihov izgled i način uzgoja, a sve s ciljem da svojim sugrađanima konkretno pomognu pri uređenju vrta i okućnice, kao i pri odabiru baš onih vrsta biljaka koje će, imajući u vidu klimu i tlo na području gdje se okućnica nalazi, tamo najbolje uspijevati.

 

Ovu vrijednu knjigu svi zainteresirani koji se nisu našli na njezinoj promociji, mogu nabaviti po promotivnoj cijeni od 150 kuna na način da kontaktiraju jednog od autora.

 

Pročitano 1233 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1