Home Vijesti Bajkerska rođendanska fešta Arba Ridersa sa više od 130 motora u defileu otokom

Bajkerska rođendanska fešta Arba Ridersa sa više od 130 motora u defileu otokom

0
Bajkerska rođendanska fešta Arba Ridersa sa više od 130 motora u defileu otokom

Foto: Izvor: Arba Riders

 

 

Rab danas oglas

Naravno i ove godine kao i u prethodnih osam, središnje mjesto okupljanja bilo je kod lovačke kućice Golub u Kamporu, a susret je osim slavljeničke, imalo i onu prometno-edukativnu komponentu.

 

Više od 130 uglancanih i dobro maženih i paženih motora prodefiliralo je čitavim otokom, pružajući impresivnu sliku. Oživjeli su bajkeri i grad Rab, zaposjeli kafiće i guštali u druženju praćenom prekrasnim vremenom.

 

 

Evo kako nam je svoje dojmove ukratko pokušao prenijeti predsjednik ove vrijedne udruge Damir Alagić:

– Još se sliježu dojmovi, ali već sada možemo reći da nas ovakav odaziv naših prijatelja, nešto starije ekipe iz Trevisa, zatim naših Sanmarineza, ali i svih ostalih pristiglih iz ovog dijela Europe, tjera da za našu predstojeću – jubilarnu 10. godišnjicu ovog okupljanja, organizaciju odradimo još kvalitetnije i još bolje, jer prostora za to svakako ima.

Ovoga puta i vrijeme je bilo uz nas, defile duži od 130 motora, Nova riva prepuna, kafići također, pozitivan adrenalin u krvi i to ne samo kod nas bajkera, već i u ljudima koji su nas susretali.

 

 Motoristi iz San Marina prije kretanja na put prema Rabu (foto: Masimo Mancini)

 

Ove godine obilježava se 50 godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju između San Marina i Raba, a vi ste, susretom s članovima moto skupine iz San Marina, uz logističku pomoć Turističke zajednice Grada Raba, dodatno osnažili prijateljske spone dvaju gradova i  tako uz rođendan Arba Ridersa, veselo obilježili i ovu veliku zajedničku obljetnicu. Naime, radna grupa koja je oformljena za pripremu obljetnice još je u 2017. godini odaslala poziv Moto klubu Pennarossa iz San Marina, da sudjeluju u proslavi rođendana Arba Ridersa u čast 50. obljetnice, što su oni sa posebnom zahvalnošću prihvatili i odazvali se pozivu Grada Raba i TZG Raba, a čiji su domaćini u to ime bili Arba Ridersi. Kako doznajemo od gospodina Nedjeljka Mikelića iz Turističke zajednice Grada Raba, Moto klub Pennarossa iz San Marina bio je službeno na našemu otoku u čast 50. obljetnice, sa željom svih involviranih da se ti susreti nastave i to obostrano i na Rabu i u San Marinu. Drugim riječima ovo je bio službeni početak zajedničke proslave koju su Grad Rab i TZG Raba dogovorili zajedno sa Castell San Marinom još prošle godine, a boravak motorista na otoku Rabu u potpunosti je platila TZG Raba.

– Da, San Marino ima svoju moto skupinu za čije članove možemo reći da izuzetno cijene našu želju da ih dostojno ugostimo. Koliko čujem bilo im je lijepo i jako su zadovoljni. Ono što je također jako važno, do danas su svi sretno stigli svojim domovima, a to nas jako veseli s obzirom da je vikend ipak prošao u rockerskoj atmosferi, s puno ispijenog piva i uz obilje dobre energije. Sve je prošlo u najboljem redu, no i ovoga puta nam je malo nedostajao bolji odaziv Rabljana, jer uz veću prisutnost naših domaćih ljudi, ovo bi rođendansko okupljanje bilo još bolje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime