logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Petak, 13 Travanj 2018 16:35

25 godina PGŽ-a - Dječja skupina FD-a „Rapski tanac“ kao šećer na kraju svečane sjednice

Napisao/la Jasna Dumičić
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
25 godina PGŽ-a - Dječja skupina FD-a „Rapski tanac“ kao šećer na kraju svečane sjednice Foto/izvor: Primorsko goranska županija i FD Rapski tanac

Jučer je na Sušaku (Rijeka) svečanom sjednicom u HKD-u obilježeno 25 godina Primorsko-goranske županije. Čast da budu točka iznenađenja na svečanoj sjednici pripala je našoj dječjoj skupini „Rapski tanac“, a s obzirom da su sjednici nazočili brojni uglednici iz javnog života to je bila velika promocija kako domaćeg folklornog društva tako i otoka Raba općenito.

 

 

Na sjednici su bili i predstavnici brojnih institucija s otoka Raba: gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, ravnatelj Županijske lučke uprave Rab Nenad Debelić, ravnateljica Osnovne škole Ivana Rabljanina Anamari Šarin, zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić te Dino Ivanić, predsjednik Općinskog vijeća Lopar.

 

 

Kao pravi profesionalci

Članove dječje skupine predvodila je njihova dugogodišnja voditeljica Milica Faflja, a radilo se o učenicima 1. – 6. razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina. Svirac je bio Gabrijel Gušćić, učenik 1. razreda Medicinske škole u Rijeci. Zbog važnosti nastupa članovi dječje skupine FD-a „Rapski tanac“ morali su odraditi i generalnu probu na pozornici kao pravi profesionalci te prilagoditi nastup planiranom protokolu.

S obzirom da su bili točka iznenađenja na probu su morali doći prije svih kako ne bi bili viđeni. Zbog toga su na put krenuli već u 6 ujutro, međutim to ih nije spriječilo da s veseljem podnesu cijeli put. Unatoč tom ranom dizanju, izmjenama u točki, svečanom ambijentu i punom dvoranom nastup su odradili također kao pravi profesionalci: veselo, točno i bez treme.

 

 

 

Slikanje s Mijom Negovetić

Nakon nastupa su se članovi dječje skupine „Rapski tanac“ slikali s nekim uzvanicima te dobili još puno usputnih komplimenata i pohvala za odrađen nastup, a najviše ih je obradovalo slikanje s prvom pobjednicom „Zvijezdica“ Mijom Negovetić.

 

 

 

Nestašluci koji se pamte

Kao i na većini nastupa, i ovaj je bio popraćen nekim neplaniranim situacijama kao što su odlijepljene cipele, prerasle hlače, padanje hlača i sl., ali i te su situacije voditeljica i snalažljiva „pratnja“ uspješno prije samog nastupa riješile.
Povratak kući bio je obilježen veseljem djece – gromoglasnom dječjom pjesmom u autobusu te plesom nekoliko djevojčica na trajektu.

 

Čestitke dječjoj grupi FD-a „Rapski tanac“ i njihovoj voditeljici Milici Faflji na kvalitetnoj izvedbi i velikoj promociji našeg otoka!

 

  • Napisala: Jasna Dumičić

 

 

Pročitano 807 puta

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23648
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28998

Novo u imeniku

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…