Home Vijesti Dovršetak gradnje nogostupa i ograde koji će značajno povećati sigurnost sudionika u prometu

Dovršetak gradnje nogostupa i ograde koji će značajno povećati sigurnost sudionika u prometu

0
Dovršetak gradnje nogostupa i ograde koji će značajno povećati sigurnost sudionika u prometu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Riječ je o zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Raba, a radove izvodi tvrtka Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice. Iz aspekta sigurnosti, uzduž nogostupa podignuta je ograda kao puni zid, pa će dovršenjem ovog ne tako velikog, ali također godinama najavljivanog i odgađanog projekta, sigurnost pješaka, ali i svih sudionika u prometu, biti daleko veća.

Rab danas oglas

 

Na nožici nasipa najprije su podignuti potporni zidovi čime je dobivena mogućnost proširenja od dva metra za formiranje nogostupa. U trup nogostupa položeni su i kabeli za energetiku i javnu rasvjetu, tako da će na toj dionici, do točke do koje je došao nogostup, biti skinuti zračni vodovi.

 

 

S daljnjim izmiještanjem zračnih vodova ići će se s nastavkom projekta na obnovi i rekonstrukciji tog dijela ceste kojeg planira ŽUC, a s obzirom da je kolnik od SC Petra pa sve do kružnog toka kod Šarengrada u prilično lošem stanju, Grad će, kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Raba Denisa Deželjina, sa svoje strane nastojati potaknuti ŽUC da se, dijelom i zajednički, taj problem riješi u što skorijem roku.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime