Home Vijesti Park Kapić – mala kreativna oaza – prva BookCrossing Zona u Loparu

Park Kapić – mala kreativna oaza – prva BookCrossing Zona u Loparu

0
Park Kapić – mala kreativna oaza – prva BookCrossing Zona u Loparu

Foto: Izvor: CZK Lopar

 {gallery}Park Kapic bookcrossing{/gallery}

 

Rab danas oglas

Tijekom 2017. i 2018. godine Centar za kulturu Lopar osmislio je i proveo u djelo nekoliko manjih projekata s ciljem obogaćivanja javnog prostora sadržajima iz područja kulture. Najprije je u travnju prošle godine pokrenuta kampanja prikupljanja knjiga za potrebe „Biblioteke na plaži“ u sklopu koje su nam mještani Lopara, drugih mjesta na otoku, ali i izvan otoka donirali 500-tinjak naslova na hrvatskom i stranim jezicima, među kojima su zastupljeni svi književni rodovi i žanrovi.

 

U listopadu i studenom, u okviru projekta „Kreativnost u svakodnevici“, na radionicama u kojima je sudjelovalo 39 polaznika, od blokova siporexa izrađena je i mozaikom obložena klupica. Ovu instalaciju u prosincu smo nadopunili stolićem, također obloženim mozaikom, koji smo izradili s učenicima Područne škole Lopar u sklopu šireg projekta „Gradim svoj svijet“, a zanimljivo je da je njegova gornja ploha obrađena kao ploča za igru „Čovječe ne ljuti se“. Za vrijeme ovogodišnjih proljetnih praznika s polaznicima radionice „Mozaikom do ljepšeg i ugodnijeg okoliša“ koja je organizirana u ususret Danu planeta još smo jednu žardinjeru, koju nam je donirao Lopar Vrutak d.o.o., ukrasili staklenim mozaikom. Od odgovarajućih materijala otpornih na atmosferilije u međuvremenu je izrađena i prva kućica za knjige.

 

U petak, 4. svibnja sve te instalacije objedinjene su na jednom mjestu, u parku Kapić, pretvorivši ga u malu oazu za ljubitelje lijepog i umjetnosti!

 

Za kraj nam preostaje još samo pozvati vas da sjednete, odmorite, pročitate koju dobru knjigu ili zaigrate partiju „Čovječe ne ljuti se“ i uživate u mozaičnim ostvarenjima svojih sumještana i suotočana!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime