logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 14:12

Požar u Banjolu zaustavljen 50-tak metara od brodica u suhoj marini i pod kontrolu stavljen svega 9 minuta od dojave

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)
Požar u Banjolu zaustavljen 50-tak metara od brodica u suhoj marini i pod kontrolu stavljen svega 9 minuta od dojave Foto: Hrvoje Hodak

Kako doznajemo od zapovjednika zapovjednik PVZO Rab Milivoja Ličine, Vatrogasni operativni centar Rab primio je u 14:11h dojavu o požaru otvorenog prostora u Banjolu kod restorana Nostalgija koji se brzo širi prema suhoj marini i uskladištenim brodicama te da će uskoro zahvatiti i same brodice.

 

Iz DVD-a Rab pozivaju sve na povećan oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada koje je dopušteno do 1. lipnja uz prethodnu najavu i odobrenje vatrogasne postrojbe, a od 1. lipnja započinje potpuna zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru.

Po dojavi uzbunjene su sve dežurne smjene i na teren su upućena 3 vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca, a u pripremi je, za drugi izlaz ostalo još 17 vatrogasaca u vatrogasnom domu. Jedno navalno vatrogasno vozilo poslano je na južni dio požarišta u suhu marinu, drugo navalno na sjeverni dio, a šumsko na zapadi dio požarišta. Požar se širio po svim pravcima uključujući i prema suhoj marini, ali je brzom intervencijom zaustavljen 50-ak metara od brodica i pod kontrolu stavljen u 14:20h, da bi potpuno bio pogašen u 14:35h. Povratak svih posada bio je u 14:45h. Opožarena površina iznosi cca 300 kvadrata, a požarom je bilo zahvaćena trava i nisko raslinje.

 

Treći požar otvorenog prostora u zadnjih 7 dana

Iz DVD-a Rab ističu zabrinjavajući podatak kako je ovo 3. požar otvorenog prostora u zadnjih 7 dana (prva dva je samostalno ugasila 5. dežurna smjena i na njima je ukupna opožarena površna iznosila 15 kvadrata), a pored toga u proteklom tjednu odrađena su i 4 osiguranja hitnih medicinskih prijevoza helikopterom, osiguranje snimanja serijala ''Lijepom našom'' te 3 prijevoza vode. Stoga iz DVD-a Rab pozivaju sve na povećan oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada koje je dopušteno do 1. lipnja uz prethodnu najavu i odobrenje vatrogasne postrojbe, a od 1. lipnja započinje potpuna zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru.

 

Nakon ovako rekordno brze i efikasne intervencije vatrogasaca rapskog DVD-a možemo im se samo još jednom duboko nakloniti i zahvaliti. Bravo!

Pročitano 5216 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1