Home Vijesti Sozalke su se punih srdaca i ruku vratile iz Slavonije – Slavonska ravnica u dodiru s morem

Sozalke su se punih srdaca i ruku vratile iz Slavonije – Slavonska ravnica u dodiru s morem

0
Sozalke su se punih srdaca i ruku vratile iz Slavonije –  Slavonska ravnica u dodiru s morem

Foto: Foto/Izvor: Klapa Sozal

 

Jasni Dumičić FA Lisinski dodijelio uvjerenje “Prvakinja ansambla”

Već tijekom samog nastupa osjetio se pozitivan odgovor publike, koja ih je na poseban način pozdravila te nagradila aplauzima za vrijeme i nakon pjevanja. Osim svog klapskog repertoara Sozalke su zapjevale i pjesmu „Podvikuje Bunjevačka vila“ kao uvod u koreografiju FA Lisinski: Bunjevci, koju je s njima zaplesala i njihova dugogodišnja članica – danas članica Klape Sozal Jasna Dumičić, a kojoj je na kraju uz nekoliko aktivnih članova te još dvije bivše članice dodijeljeno i uvjerenje „Prvakinja ansambla“.

Rab danas oglas

 

Članice klape Sozal nisu došle praznih ruku pa je tako voditelju FA Lisinski Danijelu Šoti, predsjedniku FA Lisinski Saši Deviću i ostalim članovima uručeno nekoliko poklona s mnoštvom domaćih rapskih proizvoda. Brojne su komplimente članice dobile nakon nastupa. No, večer tu nije završila jer su domaćini pripremili i bogati stol za sve uzvanike pa je tako uz tamburaški sastav zabava potrajala do dugo u noć. Sozalke ni u tom dijelu nisu „ostale dužne“ nego su na poziv brojnih uzvanika zapjevale još nekoliko pjesama te pobrale još pohvala, koje su se kasnije nastavile i na njihovoj facebook stranici.

 

Emocije koje garantiraju nove susrete na moru i na ravnici

Drugi dan su članice u prijepodnevnim satima posjetile obitelj i djevojačku kuću svoje članice gdje su također zapjevale i izmamile i svoje i suze obitelji i susjedstva, nakon čega se emotivan dan nastavio posjetom Vukovaru – gradu heroju. Najprije je bio dogovoren posjet Muzeju Vučedolske kulture gdje su također zapjevale pa je tako nastala i snimka kao uspomena na posjet koju su objavili na stranici muzeja. Potom su se poklonile žrtvama Domovinskog rata na Ovčari, posjetile Spomen dom „Ovčara“, vukovarsko groblje i na kraju sam centar Vukovara. Treba spomenuti da su uz ispunjena srca naše Sozalke iz Vinkovaca i Vukovara otišle i punih ruku pa se tu našlo trešanja, vina, rakije, kulena

 

Krajem tog dana uputile su se prema Osijeku u Župu Svete Obitelji u franjevački samostan (osječki Jug 2) na poziv njihovog župnika fra Dragutina Bedeničića, brata jedne od članica klape Katarine Banović. Srdačan doček fra Dragutina i Josipa, časnih sestara i pomoćnog osoblja započeo je bogatom večerom i druženjem, a završio naravno pjesmom. U nedjelju su članice Klape Sozal na velikoj svetoj misi svojom pjesmom obradovale sve župljane kao i obitelji dvoje krštene djece toga dana. Na kraju mise, zamoljene da još malo približe more njihovoj ravnici, otpjevale su još nekoliko klapskih pjesama i ponovno oduševile prisutne. Bio je to poklon Sozalki povodom 50. obljetnice postojanja te Župe koju župljani slave ovih dana.

 

I članice i njihov voditelj dugo će pamtiti ovo dirljivo putovanje jer je teško riječima opisati koliko je pozitivnog duha, topline, vedrine i ispunjenosti bilo tih dana u zraku pa ne čudi da je i rastanak bio jako emotivan – popraćen suzama, novim bocama vina i poklonima za sve članice, obećanjima za nove susrete na moru – na Rabu, ali i željom da ponovno dođu u njihovu ravnicu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime