Home Vijesti Obilježavanje Dana pobjede na Rabu

Obilježavanje Dana pobjede na Rabu

0
Obilježavanje Dana pobjede na Rabu

Foto: RabDanas

Tako je jutros obavljeno polaganje vijenaca poginulima za Domovinu Hrvatsku uz središnji križ na Gradskom groblju te u spomen parku Boškopini, a nakon održane Svete mise u rapskoj eks katedrali, u 10 sati i 30 minuta u prostoru Gradske vijećnice uslijedio je tradicionalni prijam za roditelje i bližu rodbinu poginulih rapskih branitelja, članove Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ratne vojne invalide i branitelje. Na skupu u Gradskoj vijećnici u ulozi poštovanih gostiju našli su se, između ostalih, admiral Davor Domazet – Lošo, prof. emeritusi Josip Deželjin i Krsto Šimičić, zamjenik ministra Zdenko Antešić i drugi.

Na zamolbu predsjednik Gradskog vijeća, ali i predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Rab i, ujedno, branitelja Željka Perana okupljenima se najprije obratio admiral i poznati vojni strateg Davor Domazet – Lošo.

Rab danas oglas

– Oluja je izvanredno izvedena oslobodilačka akcija hrvatskih branitelja, jedna od najboljih u cijeloj povijesti ratovanja u svijetu naglasio je admiral Domazet – Lošo i dodao, napomenuvši da će to budućnost pokazati, da je upravo Oluja bila veoma značajna ne samo za Hrvate, nego i za Bošnjake i Srbe. Bošnjake je spasila od goreg genocida od onog zabilježenog u Srebrenici, a Srbe od činjenice da su im Hrvati pomogli da u povijesti ne budu zabilježeni vinovnicima još težeg genocida od onog što su ga učinili u Srebrenici.

– Uz zaista veliku cijenu, branitelji su nam darovali slobodnu i neovisnu Hrvatsku rekao je u svom obraćanju okupljenima u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, čestitavši pritom svim braniteljima i svim građanima Hrvatske dvadesetu obljetnicu Oluje.

Rapski branitelji i ostali otočani nastavit će s obilježavanjem jubilarne dvadesete godišnjice Oluje sutrašnjim odlaskom na Ličko ratište na kojem je većina rapskih branitelja provela godine ratovanja u Domovinskom ratu. Prema riječima Željka Perana, ove se godine iznimno, umjesto 4., na Ličko ratište ide 5. kolovoza, vezano uz činjenicu da se radi o jubilarnoj godini oslobodilačke akcije pa će se sutra u Gospiću, odnosno Ljubovu svečano postrojiti branitelji svih postrojbi koje su se na tom području borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Peran predviđa da će se sutra na tom području naše kršne pokrajine naći oko 150 otočana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime