logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 08 Lipanj 2018 08:25

Učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka - PO Rab, završnim koncertom oduševili brojnu publiku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka - PO Rab, završnim koncertom oduševili brojnu publiku Foto: Jelena Hodak

Na završnom koncertu mladih rapskih glazbenika koji je u srijedu 6. lipnja održan u prostoru crkve sv. Križa, nastupio je čak 31 učenik rapskog Područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Brojnoj publici, u prostoru u kojem se već desetljećima održavaju i koncerti Rapskih glazbenih večeri, svojim izvedbama predstavili su se učenici od prvog do šestog razreda rapske Osnovne glazbene škole i to muzicirajući na klaviru, mandolini, harmonici, gitari i saksofonu.

 

Mladi rapski glazbenici prisutnoj su publici, koju su u najvećem broju činili roditelji, bake, djedovi i drugi članovi obitelji, kao i prijatelji budućih rapskih glazbenih zvijezda, izvodili kraća djela svjetski poznatih kompozitora.

 

Koncert je zaključen s pet skladbi koje je pod ravnanjem prof. Danijele Škarić vrlo uigrano i s puno emocija izveo Zbor učenika Glazbene škole uz instrumentalnu pratnju ansambla mandolina. Publika je tako mogla uživati u izvedbama skladbi Pipa autorskog dvojca Baša - Prašelj, obradama poznatih svjetskih glazbenih uspješnica You Raise Me Up i Over The Rainbow, zatim u ruskoj romskoj narodnoj pjesmi Nane Coha, no najviše aplauza Zbor je dobio za izvedbu skladbe iz mjuzikla "Jalta, Jalta" - Neka cijeli ovaj svijet.

 

I ovaj završni učenički koncert samo je još jednom dokazao neprocjenjivu vrijednost postojanja glazbene škole na Rabu, a osim velikih čestitki samim učenicima koji su, pored redovitih školskih obveza, dobar dio svojeg vremena posvetili usvajanju glazbene teorije i svladavanju zahtjevnih tehnika sviranja, čestitke upućujemo i vrijednom profesorskom timu kojeg čine: prof. Nataša Balyk (mandolina), prof. Julija Dumić i prof. Alemka Host (klavir), prof. Nereo Arbula (saksofon), prof. Lucija Kružić (gitara) i prof. Danijela Škarić (harmonika i zbor).

 

Hvala svima na darovanim prekrasnim glazbenim trenucima.

Pročitano 1389 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1